STOP THE PRESS!

Star Wars: The Force Awakens -elokuva rikkoi ennätyksiä sekä Suomessa että maailmalla

STAR WARS: THE FORCE AWAKENSStar Wars: The Force Awakens  –elokuvan maailmanensi-ilta oli Suomessa keskiviikkona 16.12.2015. Viiden ensimmäisen esityspäivänsä  aikana elokuva keräsi lipputuloja huikeat  2 390 988 euroa, joka on Suomessa kautta aikojen kovin saavutus. Katsojia elokuva on kerännyt tähän mennessä 202 681!

USA:ssa elokuva teki kaikkien aikojen parhaan avaustuloksen 238 miljoonan dollarin lipputuloilla peitoten  Jurassic World –elokuvan aikaisemmin  tänä vuonna tekemän  ennätyksen (208 miljoonaa dollaria).

Elokuvasta:

Lucasfilm ja ohjaaja J.J. Abrams ovat yhdistäneet voimansa ja vievät katsojat takaisin kaukaiseen galaxiin, kun Star Wars: The Force Awakens saapuu valkokankaalle. Mukana alkuperäiset tähdet Harrison Ford, Carrie Fisher, Mark Hamill, Anthony Daniels, Peter Mayhew ja Kenny Baker sekä uusina John Boyega, Daisy Ridley, Adam Driver, Oscar Isaac, Andy Serkis, Domhnall Gleeson ja Max von Sydow. Elokuvan on ohjannut J.J. Abrams, käsikirjoitus Lawrence Kasdan ja Abrams. Tuottajat Kathleen Kennedy, Abrams ja Bryan Burk. Musiikista vastaa John Williams.

©Lucasfilm LTD.