STOP THE PRESS!

Mustat lesket – kausi 1

Mustat lesketOhjaus: Veikko Aaltonen, Marja Pyykkö
Käsikirjoitus: Paula Mononen, Johanna Hartikainen
Tuotanto: Tarja Ahava
Pääosissa: Pihla Viitala, Malla Malmivaara, Wanda Dubiel, Ville Tiihonen, Niko Saarela, Mikko Leppilampi, Antti Luusuaniemi, Marika Parkkomäki, Kari Heiskanen
Arvio: 3/5

Ajan myötä lähes jokaisessa parisuhteessa ilmenee ongelmia tai vähintään haasteita. Joku saattaa jopa toivoa, että toinen heittäisi henkensä, niin olisi paljon helpompaa. Kolmea ystävätärtä yhdistää juuri tämänkaltaiset mustanpuhuvat ajatukset, joita ei papin kuullen kehtaisi ääneen möläyttää. Elämänhalu palautuisi, jos ei olisi pelkoa humalaisesta väkivallasta, henkisestä alistamisesta ja jokapäiväisestä ahdistuksesta.

Nämä rouvat eivät jää odottelemaan onneaan, vaan junailevat onnettomuudelta näyttävän veneräjähdyksen, joilla miehistä päästään eroon. Uuden alun edessä puolisot palaavat kummittelemaan haudan takaa tavalla jos toisellakin. Kannoilla huohottava poliisi lisää kierroksia epäillen, että leskillä ei ole puhtaat jauhot pussissa.

Hyvät uutiset: kylmähermoisten leskien tarinasta ei puutu juonenkäänteitä, draamaa, eikä huumoria. Naisten suhtautuminen tilanteeseen on jotain uutta; kasvoilta ei näy katumuksen eikä surun häivääkään. Monitasoisia naishahmoja ruutuun on ehditty jo kaivata. Nelosella esitetyn sarjan katsojaluvut kolkuttelivat ennätyslukuja, mikä viestii positiivisesti kotimaisen draaman tulevaisuudesta.

Sitten huonot uutiset: sarjaa ei voi verrata esimerkiksi naapurimaiden yhteistuotanto Siltaan, sillä laatuun ja tunnelmaan on ainakin meren verran matkaa. Toivottavasti pian voisimme pistää kunnolla kampoihin kansainvälisesti, vaan armottoman hitaasti tuntuu rikossarjojen kehitys meillä etenevän.

Kunnioitettavalla pokerinaamalla lesket rooleissaan kiemurtelevat. Pihla Viitalan tulkitsema Veera nousee sarjan päähenkilöksi, mutta huomion varastaa silti karismaattinen Wanda Dubiel suorasanaisen Johannan hahmossa. Malla Malmivaaran osaksi jää herkutella yksinkertaisena mutta kilttinä bloggaaja-Kirsinä. Miespolvesta on pakko mainita ilmiömäinen Kari Heiskanen, joka vakuuttaa järjestäen kaikissa rooleissaan. Eikä Niko Saarelakaan statistiksi jää itsepintaisena kyttänä.

Jää nähtäväksi, nostaako tuleva kakkoskausi rimaa vielä korkeammalle!

Sini Kantola for smackthejack.net

Photo’s copyright by VLMedia Oy

Teaseri: