STOP THE PRESS!

True Detective – 2. tuotantokausi (True Detective – Season 2)

truedetective2bluOhjaus: John Crowley, Justin Lin, Daniel Attias, Janus Metz Pedersen, Jeremy Podeswa, Miguel Sapochnik
Käsikirjoitus: Luoja Nic Pizzolatto sekä Scott Lasser, Amanda Overton
Tuotanto: Aida Rodgers
Pääosissa: Vince Vaughn, Colin Farrell, Rachel McAdams, Taylor Kitsch, Kelly Reilly, Chris Kerson, Ritchie Coster
Arvio: 2,5/5

Laatusarjoistaan yleensäkin tunnetun HBO:n True Detective (2014) teki vaikutuksen synkeillä ja häiriintyneillä tunnelmillaan sekä menneisyyden demonien riivaamilla päähenkilöillään. Jatkoa oli tietysti odotettavissa, mutta tätä toista tuotantokautta olisi tekijöiden ehkä kannattanut odotuttaa vähän pidempään, sen verran vajaan ja jotenkin keskeneräisen vaikutelman se tekee.

Tapahtumat käynnistyvät kun Vincin kaupunginjohtaja katoaa. Samalla katoavat gangsteritouhuista gryndereille tyypillisiin rikoksiin siirtyneen Frank Semyonin (Vince Vaughn) rahat. Frankia tämän rikoksissa autteleva etsivä Ray Velcoro (Colin Farrell) saa tehtäväkseen löytää kaupunginjohtaja. Tiimiinsä hänet pakotetaan ottamaan kaksi rehtiä, mutta omalla tavallaan ongelmaista poliisia. Tutkinnan edetessä käy nopeasti ilmi, että kutakuinkin kaikki kaupungin napamiehet ovat sotkeentuneet poliittiseen kähmintään, lahjontaan, huumeisiin ja prostituutioon.

Mitään erikoista ei näissä toisen tuotantokauden juonenkäänteissä ole: tv:stä tulee viikossa tusina samankaltaista sarjaa. Uudet päähenkilötkään eivät yllä sellaiseen vimmaisen vainottuun ilmaisuun kuin ykkösessä. Kun vielä ykkösen erikoinen ja vinksahtanut tunnelma puuttuu ja lopetuskin on kuin jonkun yläkoululaisen kynästä, jää True Detectiven toinen tuotantokausi pettymykseksi. Kyllä sarjan silti ihan mielikseen katsoo, se 1. kausi vain oli niin hyvä.

Ekstroissa parikin kommenttiraitaa, haastatteluja, pätkiä sarjan teosta ym.

Vesa Skaffari for smackthejack

Photo’s Copyright by Warner Bros, 2016

Traileri: