STOP THE PRESS!

Ohjaaja Aleksi Salmenperän Jättiläinen ehdolla parhaaksi pohjoismaiseksi elokuvaksi Göteborgin elokuvafestivaaleilla

The Dragon Award Best Nordic Film –voittajalle on luvassa miljoona Ruotsin kruunua

22. tammikuuta ensi-iltansa Suomessa saava Aleksi Salmenperän ohjaama uutuuselokuva Jättiläinen on valittu kisaamaan parhaan pohjoismaisen elokuvan tittelistä Göteborgin elokuvafestivaaleilla. Elokuvan on käsikirjoittanut Pekko Pesonen ja sen ovat tuottaneet Annika Sucksdorff ja Aleksi Bardy / Helsinki-filmi.

Kyseessä on yksi maailman suurimmista elokuva-alan palkinnoista. Pääpalkinto on miljoona Ruotsin kruunua. The Dragon Award Best Nordic Film –tittelistä kilpailee kahdeksan elokuvaa. Jättiläinen on tänä vuonna ainoa ehdolla oleva suomalainen elokuva. Kuusihenkinen tuomaristo valitsee voittajan, joka paljastetaan helmikuun 6.  päivä Dragon Award –gaalassa.  Suomalainen elokuva on voittanut kyseisen palkinnon kahdesti 2000 –luvulla. Vuonna 2005 tunnustuksen sai Aku Louhimiehen Paha maa. Vuonna 2009 pääpalkinnon sai Jukka-Pekka Valkeapään ohjaus Muukalainen. Myös Muukalainen on Helsinki-filmin tuotanto.

Jättiläinen –elokuvasta

Tositapahtumiin perustuva fiktioelokuva Jättiläinen kertoo suomalaisesta korruptiosta. Jännittävän kokoillan elokuvan päärooleissa nähdään muun muassa Joonas Saartamo, Jani Volanen, Peter Franzén ja Saara Kotkaniemi.

Synopsis

Nuori ja kunnianhimoinen virkamies Jussi (Joonas Saartamo) saa käsiteltäväkseen valtavan nikkelikaivoksen ympäristöluvan Kainuussa. Karismaattisen ja voimakastahtoisen Pekka Perän (Jani Volanen) johtama Talvivaara käyttää täysin uutta menetelmää mineraalien keräämiseen. Kaivos on tuomassa paikkakunnalle sinne kipeästi kaivattuja uusia työpaikkoja. Jussi alkaa kuitenkin epäillä, ettei hänelle ehkä ole kerrottu koko totuutta. Uusi prosessi ei ehkä olekaan aivan niin harmiton kuin hänen on annettu ymmärtää.

Jussin täytyy päättää missä joukkueessa hän pelaa vai pelaako ollenkaan.