STOP THE PRESS!

Labyrintti – Aavikkokokeet (Maze Runner: The Scorch Trials)

labyrinttiaavikkokokeetblOhjaus: Wes Ball
Käsikirjoitus: T.S. Nowlin
Tuotanto: Marty Bowen, Wyck Godfrey, Ellen Goldsmith-Vein, Joe Hartwick Jr., Lee Stollman
Pääosissa: Dylan O’Brien, Kaya Scodelario, Thomas Brodie-Sangster, Ki Hong Lee, Dexter Darden, Rosa Salazar, Patricia Clarkson
Arvio: 1/5

Wes Ballin ohjaama Labyrintti (2014) sijoittui jonnekin tulevaisuuden dystopiaan. Siinä joukko zombieolioiden ja PAHA-järjestön takaa-ajamia nuoria yritti selvitä hengissä labyrintistä. Elokuva oli jonkinmoinen menestys, joten lisää piti tehdä: niin ikään Ballin ohjaamassa Labyrintti – Aavikkokokeissa paetaan entistä kuumemmissa paikoissa. Kolmas osakin on tulossa.

Ensimmäisen Labyrintin tapaan James Dashnerin romaaniin perustuvassa Aavikkokokeissa on huomattu, että jotkut nuoret ovat immuuneja zombiutta aiheuttavalle virukselle. PAHA tekee heille kokeita löytääkseen lääkkeen tautiin. Thomas (Dylan O’Brien) ei koekaniiniksi suostu. Hän pakenee muutaman muun kanssa aavikolle ja yrittää päästä sekä Zombien että PAHAN vainoamana turvaan vastarintaliikkeen luo.

”Go, go, go!”, varmaan sata kertaa toistettu vauhdin lisäykseen usuttava repliikki kertoo, mistä elokuvassa on kyse: se on sarja ryntäyksiä loitommalle erilaisista pinteistä. Näyttelijät kohkaavat menemään nuoruuden innolla, ja postapokalyptisen ajan kuvasto on näyttävää, joskaan ei mitään uutta lajin maisemiin tuovaa. Noin yleisesti ottaen en olekaan vähään aikaan nähnyt yhtä tyhjänpäiväistä ja tyhjäpäistä elokuvaa.

Ekstroissa kommenttiraita, niin ikään kommentein varustettuja poisjätettyjä ja laajennettuja kohtauksia, haastatteluja, pätkiä sarjan teosta ym.

Vesa Skaffari for smackthejack

Photo’s Copyright by Twentieth Century Fox, 2015

Traileri: