STOP THE PRESS!

Black Sails – 2. tuotantokausi

Black Sails - 2. kausiOhjaus: Useita
Käsikirjoitus: Luojat: Robert Levine, Jonathan E. Steinberg. Lisäksi muita
Tuotanto: Jonathan Brytys, Nina Heyns
Pääosissa: Luke Arnold, Zach McGowan, Jessica Parker Kennedy, Toby Stephens, Hannah New, Louise Barnes
Arvio: 2/5

Black Sailsin 2. tuotantokausi seurailee tiukasti ykkösen vanavedessä: mikään ei oikeastaan ole muuttunut. Karibialla 1700- luvun alussa seilaillaan merirosvokapteeni Flintin (Toby Stephens) pakkomielteen perässä; valtavaa kultalastia kuljettava laiva jo viime kauden lopussa löytyikin, mutta sen lasti on tavoittamattomissa. Harmia kaikille aiheuttaa psykopaattimerirosvo, joka on kidnapannut Bahaman kuvernöörin tyttären. Selkkaus horjuttaa jopa piraattien turvapaikkaa Nassaussa. Monenmoista juonittelua, petosta ja tappelustahan siitä sitten taas seuraa.

Ainakin minä olen tottunut pitämään filmimerirosvoja rankkoina äijinä ja hurtteina veikkoina à la Errol Flynn tai viime aikoina Johnny Depp. Miekkamittelöitä käydään, rommia ryypätään ja meritaistellaan. Kyllähän näitä harrastetaan Black Sailsissäkin, hyvin tehtynäkin ja tällä kaudella vähän enemmän kuin ensimmäisellä, mutta siltikin surkuteltavan vähän; lankulla ei kävellä taaskaan!

Kaipa tässä on yritystä enemmänkin realistiseen kuvaan piraateista, jotka näyttäytyvät lähinnä tavallista rähjäisemmiltä poliitikoilta ja kaupparatsuilta. Lopputulemana nämä baarissa, bordellissa ja rantsussa loputtomiin jauhavat merten hirmut muistuttavat lähinnä kaikesta herkeämättä keskustelevia ruotsalaisia makeanveden seiloreita. Aika murheellinen luku merirosvoilun kunniakkaassa historiassa tämä toinenkin tuotantokausi. Kolmaskin on silti tehty.

Ekstroissa pätkiä sarjan teosta.

Vesa Skaffari for smackthejack

Photo’s Copyright by Twentieth Century Fox Home Entertainment, 2016

Traileri: