STOP THE PRESS!

Järven tarina ohitti nopeasti 50 000 katsojan rajan

Elokuvan kansainvälinen myynti pääsee vauhtiin helmikuussa sekä Göteborgin Nordic Film Marketissa että Berliinin kansainvälisillä elokuvajuhlilla, Berlin European Film Marketissa.

Marko Röhrin ja Kim Saarniluodon ohjaama Järven tarina ylitti dokumenttielokuvalle kunnioitettavan 50 000 katsojan rajan jo toisen esitysviikkonsa tiistaina. Elokuvan valtakunnallinen ensi-ilta oli 15.1.2016 ja se on tiistaihin 26.1.2016 mennessä kerännyt 52.013 katsojaa.

”Yleisön liikkeelle lähdön nopeudesta saa hyvän käsityksen, kun vertaa sisarelokuvan, Metsän tarinan, kävijämäärän viikkokertymiin. Metsän tarina ylitti saman 50 000 katsojan rajan vasta kahdeksannella esitysviikolla.” kommentoi Nordisk Filmin myyntipäällikkö Petri Viljanen.

”Järven tarinan kansainvälinen myynti on myös alkamassa, ensimmäiset esitykset kv-ostajille Göteborgin Nordic Film Marketissa 4. ja 5.2.2016 ja sen jälkeen Berliinin kansainvälisillä elokuvajuhlilla, European Film Marketissa 16.2.2016”, kertoo tuottaja Marko Röhr MRP Matila Röhr Productions -tuotantoyhtiöstä.

Järven tarina -elokuva vie katsojan Suomen luonnon ainutlaatuisimman aarteen, järviemme, saloihin ja myytteihin. Suomalaisen kulttuurin ja muinaisten uskontojen tarinat heräävät henkiin, kun pinnan alla oleva maailma avataan katsojille ensi kertaa tässä laajuudessa. Järven tarinassa kaikki kerrotaan veden kautta; selityksensä saavat niin maailman synty kuin veden äärellä ja alla elävät eläimet, kasvit ja hyönteiset. Vuodenajat vaihtuvat tarinoiden myötä, yli kuusi tuhatta vuotta järvien historiaa kerrotaan vanhojen suomalaisten tarujen, uskomusten ja uskontojen kautta

Järven tarina -luontodokumenttielokuvan levittää Nordisk Film.