STOP THE PRESS!

How to Be Single

How to Be SingleOhjaus: Christian Ditter
Käsikirjoitus: Abby Kohn, Marc Silverstein, Dana Fox
Tuotanto: Drew Barrymore, Dana Fox. Nancy Juvonen, John Rickard
Pääosissa: Dakota Johnson, Rebel Wilson, Alison Brie, Leslie Mann, Damon Wayans, Jr., Anders Holm, Nicholas Braun, Jake Lacy, Jason Mantzoukas
Arvio: 1/5


How to Be Single kertoo newyorkilaista sinkuista. Alice (Dakota Johnson) on juuri eronnut nuori nainen, joka saa työpaikan asianajotoimistosta. Työkaverikseen hän saa rääväsuisen Robinin (Rebel Wilson), joka ei muista rankan baari-illan jälkeen, saiko hän iskettyä miehen mukaansa.  Omaa baaria pitävä Tom (Anders Holm) on sitoutumispelkoinen hemmo, jolle naiset ovat vain yhtä asiaa varten. Baarissa vierailee myös deittisivuston kehittänyt Lucy (Alison Brie) jolla puolestaan on vaikeuksia lähestyä oikealla tavalla vastakkaista sukupuolta. Kaiken lisäksi sairaanhoitajana työskentelevä Alicen sisar Meg (Leslie Mann) ei koskaan halua lapsia, sillä ne vasta pilaa kaiken ilon elämästä. Kun asetelmat ovat tällaiset, voi sinkkuruletti käynnistyä ja tilanne muuttua hullunkuriseksi.

Elokuva perustuu mm. Sinkkuelämää-tv-sarjan tekijänä toimineen käsikirjoittaja-ohjaaja Liz Tuccilon vuonna 2008 ilmestyneeseen romaaniin. Vaikka aihe ja edellämainitusta sarjasta tuttu ympäristö tarjoaisi herkulliset ainekset draamakomediaan, lopputuloksena on perin tavanomainen kakskyt ja risat -hörhöily. Ryypiskelyt, sekstailut, pinnalliset dialogit ja äärimmäisen tylsät kohtaukset tekevät elokuvasta lähes unohdettavan teoksen. Tuntuu, että tekijät ovat halunneet tehdä elokuvasta ”Sinkkuelämää” -elokuvan nuoremmalle sukupolvelle. Yritystä on, mutta lopputulos jää melko laimeaksi tarinan poukkoilessa sinnetänne, eikä kokonaisuus tunnu kovinkaan yhtenäiseltä. Jos jotain hyvää pitää etsiä, niin ne ovat näyttelijät. Wilsonia lukuunottamatta muut näyttelijät vetävät rooleissaan niin hyvän roolisuorituksen, kuin vain käsikirjoitus antaa myöten. How to Be Single on haukotuttavin komedia pitkään aikaan.

Lisämateriaalina on tarjolla muutama making of -dokumentti, poistettuja kohtauksia, epäonnistuneita otoksia ja suurimman huomion saa näyttelijä Rebel Wilson, jonka hahmoa esitellään laajasti muut hahmot lähes unohtaen.

Jukka L. Savolainen for smackthejack.net

Photo’s Copyright by Warner Bros. Entertainment, 2016

Traileri: