STOP THE PRESS!

Deadpool

DeadpoolOhjaus: Tim Miller
Käsikirjoitus: Rhett Reese, Paul Wernick
Tuotanto: Lauren Shuler Donner, Simon Kinberg, Ryan Reynolds
Pääosissa: Ryan Reynolds, Morena Baccarin, Ed Skrein, T. J. Miller, Gina Carano, Brianna Hildebrand, Andre Tricoteux, Leslie Uggams
Arvio: 5/5

Ryan Reynoldsin esittämällä entisellä erikoisjoukkojen spesialistilla, nykyisellä ammattitappajalla Wade Wilsonilla todetaan syöpä. Odottamattaan hän kuitenkin joutuu omituisen kokeen koekaniiniksi. Hänestä tehdään todellinen supermies, joka pystyy parantamaan itsensä pahimmistakin vammoista ja se muuttaa miehen täydellisesti. Pahinta kuitenkin on, että miehen kasvot ja kroppa tuhoutuvat sen verran pahoin ilkeän lekurin käsittelyssä, että Wade ei uskalla enää pärstäänsä näyttää tyttöystävälleen Vanessalle (Morena Baccarin). On takaisinmaksun aika, tohtori Alex!

Deadpool perustuu Fabian Niciezan ja Rob Liefeldin sarjakuviin, jotka ilmestyivät ensimmäisen kerran jo 90-luvun alussa. Pitkä on ollut matka omaksi elokuvaksi, vaikka toki Deadpool vieraili X-Men Origins: Wolverine -elokuvassa vuonna 2009. Tätä elokuvaa voi kuvailla seuraavasti: hävyttömän hauskaa huumoria, seksiä ja väkivaltaa unohtamatta. Luvassa on aidosti yksi Marvelin tuotannon hauskimmista ja viihdyttävimmistä elokuvista, jossa on erittäin nokkelaa sanailua ja seksikästä menoa. Tämän elokuvan katsottuasi voit olla varma, että sekstailu ei ole entisellään mm. ystävänpäivänä, jouluna tai jopa naistenpäivänä. Viime aikoina melko kehnoissa elokuvissa esiintynyt Reynolds tekee erittäin hyvän ryhtiliikkeen uransa suhteen. Hän on hauska, mutta myös erittäin luonteva roolissaan. Jos jatkoa on tulossa, niin miehen on parasta jatkaa roolissaan. Yleensä en anna tämäntyyliselle elokuvalle täysiä pisteitä, mutta Deadpool on pirun viihdyttävä elokuva isolla positiivisella veellä.

Lisämateriaalina tarjolla poistettujen ja pidennettyjen kohtausten lisäksi mm. making of -dokumentteja, epäonnistuneita kohtauksia, pari kommenttiraitaa ja ”Deadpoolin hupisäkki”.

Jukka L. Savolainen for smackthejack.net

Photo’s copyright by Fox Paramount Home Entertainment, 2016

Traileri: