STOP THE PRESS!

Spinefarm kiinnitti Ember Fallsin

Ember FallsTamperelainen Ember Falls julkaisi elokuussa 2015 debyyttisinglensä ja –videonsa Shut Down With Me. Sen jälkeen asiat alkoivat edetä nopealla tahdilla: single nousi YleX:n soittolistalle, bändi sai kansainvälisen levytysdiilin Spinefarm Recordsin kanssa ja keikkamyyntisopimuksen Nem Agencyn kanssa. Mikään kokematon bändi ei kuitenkaan ole kyseessä, sillä Ember Fallsilla on takanaan vuosien keikkailua ja bändi kiersi Suomea jo edellisellä bändinimellään Mekanism. Bändin debyyttisinglen Shut Down With Me -videon voi katsoa tämän linkin kautta.

Bändi on juuri aloittanut tulevan levynsä äänitykset. Albumin viimeistelee Tanskassa Jacob Hansen (Volbeat, Amaranthe). Uutta musiikkia bändiltä saadaan vielä tämän vuoden puolella.

Ember Fallsin rumpali Jussi ”Ässä” Saurio kommentoi: ”Levymateriaalista kerrottakoon, että vaikka tarttuvat kompaktit metallikipaleet ovatkin niin sanotusti kupletin juoni, mahtuu mukaan kuitenkin vaikutteita vähän joka suunnalta. Meillä on siitä hyvä poppoo kasassa, että kuunnellaan tosi laaja-alaisesti musiikkia, mikä kuulunee varmasti myös biiseissä. Kitaristikaima Jussin lempparilevyjä viime vuodelta oli Demi Lovaton lätty. Minä ja pari muuta taas saatetaan luukuttaa himassa niin noloa taikaviittaprogea, ettei viitsi edes nimeltä artisteja mainita. Ei tässä pyörää tai muita härveleitä olla varmaankaan uudelleen keksimässä, mutta uskon että osataan heittää melko freesejä twistejä moneen sinänsä tavanomaiseen tyylilajiin. Meillä on esimerkiksi yhdessä uudessa biisissä väliosana sellainen klubimusapumppaus, joka tulee varmasti nostattamaan pari kulmakarvaa. Se ei silti ole mitenkään korni tai itsetarkoituksellinen, vaan itse asiassa tosi tunnelmallinen ja luonteva osa biisiä.”

www.emberfalls.com
www.facebook.com/emberfallsofficial