STOP THE PRESS!

Järven tarina nousi neljäntenä esitysviikonloppunaan Suomen kaikkien aikojen toiseksi katsotuimmaksi dokumenttielokuvaksi

Nykyaikaisen tilastoinnin kolme katsotuinta dokumenttielokuvaa ovat kaikki kotimaisia ja paras ulkomainen dokumentti, Fahrenheit 9/11, on neljäntenä 86 852 katsojalla. Kolmen kärjessä ovat Selänne 130.530 katsojaa, Järven tarina 90 010 katsojaa ja Metsän tarina 89 828 katsojaa.

Järven tarina on laajalti elokuvateatteriesityksissä ja kerännee vielä reilusti päälle 100 000 katsojaa.

”Elokuvayleisö on ottanut Järven tarinan omakseen. Ovensuukyselyn mukaan elokuva on löytänyt katsojia tasaisesti kaikissa ikäryhmissä. Erityisesti ilahduttaa lapsiperheiden osuus katsojista”, kertoo Nordisk Filmin markkinointipäällikkö Kati Malmivaara ja jatkaa: ”yleisö on kehunut elokuvan laatua ja aihetta, joka viihdyttää ja herättää tunteita”.

Järven tarina vie katsojan Suomen luonnon ainutlaatuisimman aarteen, järviemme, saloihin ja myytteihin. Suomalaisen kulttuurin ja muinaisten uskontojen tarinat heräävät henkiin, kun pinnan alla oleva maailma avataan katsojille ensi kertaa tässä laajuudessa. Järven tarinassa kaikki kerrotaan veden kautta; selityksensä saavat niin maailman synty kuin veden äärellä ja alla elävät eläimet, kasvit ja hyönteiset. Vuodenajat vaihtuvat tarinoiden myötä, yli kuusi tuhatta vuotta järvien historiaa kerrotaan vanhojen suomalaisten tarujen, uskomusten ja uskontojen kautta.