STOP THE PRESS!

EA ja Coldwood Interactive julkaisevat tänään uuden Unravel-pelin

Electronic Arts Inc. (NASDAQ: EA) ja Coldwood Interactive julkaisevat tänään odotetun Unravel ™ -pelin digitaalisesti ladattavana Origin™ for PC, Xbox One® ja PlayStation®4 -alustoille. Unravel on uniikki fysiikkapohjainen pulmatasohyppely, jonka keskiössä on ihanan söpö ja pikkuruinen Yarny. Pienen langasta tehdyn hahmon sisällä sykkii suuri sydän. Yarny on positiivinen energia maailmassa, joka on täynnä elämän tarjoamia haasteita.

“Halusimme tehdä pelin joka on paljon henkilökohtaisempi ja joka todella tekee pelaajiin vaikutuksen. Pelin ei tarvitse olla maailmaa mullistava tai edes yrittää sitä, mutta sen pitää olla aito ja tarjota syvällisempää merkitystä. Sillä pitää olla sydän”, luova johtaja Martin Sahlin Coldwoodilta kertoo.

Yarny sotkeentuu johonkin tärkeään heti pelin alussa ja lähtee seikkailulle täynnä haasteita, yrittäen päästä perille purkautumatta täysin. Jotkut haasteista ovat helppoja, kuten Yarnyn langan käyttäminen rotkon yli hyppäämiseen tai puusta laskeutumiseen. Mutta jotkin ovat paljon haastavampia ja pelaajien tulee käyttää Yarnyn narua fiksuilla ja luovilla tavoilla päästäkseen eteenpäin. Matkan varrella pelaajat pääsevät kokemaan sydäntä lämmittävän tarinan rakkaudesta ja kaipuusta ja ihmisten välisistä siteistä, Yarnyn ollessa tarinan punainen lanka.

Unravelin huikea ympäristö on saanut inspiraationsa Pohjois-Ruotsista, missä peli luotiin. Peli esittelee tavallisuuden kauneutta – Yarnyn maantasolta katsottuna monet tavanomaiset asiat näyttävät aivan uudenlaisilta. Ympäristö on kuitenkin enemmän kuin pelkkä taustakuva, se tarjoaa vinkkejä ja tarinanrikastuksia läpi koko matkan. Ympäristön lisäksi pelaajat pääsevät kokemaan huikeita tunneskaaloja tarinan herätessä henkiin pelin mahtavan musiikin myötä. Koska Unravelin tarina kerrotaan vain muutamilla sanoilla, on musiikki todella tärkeässä roolissa oikean tunnelman luomiseksi. Unravelin ääniraidasta vastaa täysin ruotsalaiset muusikot, jotka ovat saaneet inspiraationsa paikallisesta kansanmusiikista ja perinnesoittimista – luoden pelin ympäristöihin täydellisen äänimaailman.

Se mikä tekee Yarnyn matkasta ja Unravelin tarinasta niin uniikin, on että tarinaa ei kerrota – se pitää löytää. Tämä tarjoaa pelaajille entistä henkilökohtaisemman matkan ja syvemmän yhteyden läpi koko pelin – juuri sen vuoksi, että Unravel on tarina yhteyksistä, olivatpa ne sitten fyysisiä tai emotionaalisia. Unravel on tarina rakkaudesta ja rikkoutuneiden siteiden yhdistämisestä; tarina rohkeudesta ja sinnikkyydestä joka saa lisäväriä Yarnyn pienen koon tarjoamasta perspektiivistä suuressa ja joskus ylivoimaiselta tuntuvassa maailmassa.

Unravel julkaistaan 9. helmikuuta 2016 ja se tulee samalla haastamaan pelaajien mielikuvituksen, testaamaan aivonystyrät ja varastamaan sydämet.

Unravel on kehitetty Umeåssa, Ruotsissa Coldwood Interactiven studiolla ja se on saatavilla digitaalisena latauksena hintaan 19,90 €. EA Access ja Origin Access jäsenet säästävät 10% hinnasta ostaessaan Unravel-pelin digitaalisen version Xbox One tai Origin alustoille*. Pelin PEGI-ikäsuositus on 7.

Liity mukaan Unravel keskusteluun seuraamalla meitä Twitter®:ssä www.twitter.com/unravel_game, Facebookissa www.facebook.com/unravel.game/ ja Instagramissa www.instagram.com/unravel_game/.
Lisätietoa pelistä löydät osoitteesta www.unravelgame.com.