STOP THE PRESS!

Life

LifeOhjaus: Anton Corbijn
Käsikirjoitus: Luke Davies
Tuotanto: Iain Canning, Benito Mueller, Wolfgang Müller, Christina Piovesan, Emile Sherman
Pääosissa: Robert Pattinson, Dane DeHaan, Peter Lucas, Alessandra Mastronardi, Ben Kingsley
Arvio: 2/5

Tosielämään pohjautuva Life (2015) kertoo siitä, miten kuuluisat, Life-lehdessä alun perin julkaistut, nykyisin julisteina seiniltä löytyvät valokuvat James Deanistä syntyivät.

Anton Corbijnin ohjaamassa elokuvassa aloitteleva valokuvaaja Dennis Stock (Robert Pattinson) on huomaavinaan vasta yhden elokuvaroolin tehneessä James Deanissä (Dane DeHaan) ainesta sukupolvensa ikoniseksi hahmoksi. Muut eivät ihan ole samaa mieltä, ja Stock saakin aikaa ja vaivaa saadakseen tehdyksi valokuvaesseensä Deanistä. Kun lupa sitten tulee, osoittautuu Dean hankalahkoksi kuvattavaksi.

Hyvin ohkaiselle pohjalle Corbijn elokuvansa rakentelee: pari kertaa tavanneista Deanistä ja Stockista pitäisi uskoa, että miesten suhteessa oli kyse elämää suuremmasta ystävyydestä. Eipä onnistu Corbijn tällaista todistelemaan. Deanistä ei mitään uutta saada esille, ja Stockin hahmo jää kliseiseksi. Pattinson on saanut vähän väriä kasvoilleen sitten erinäisissä vampyyrituotannoissa esitettyjen kalkkilaivan kapteeni –roolien jälkeen; näyttelijäksi hänestä ei ole vieläkään.

Vesa Skaffari for smackthejack

Photo’s Copyright by SF, 2016

Traileri: