STOP THE PRESS!

Hotel Transylvania 2

Hotel Transylvania 2Ohjaus: Genndy Tartakovsky
Käsikirjoitus: Robert Smigel, Adam Sandler
Tuotanto: Michelle Murdocca
Pääosissa: (Ääninä) Adam Sandler, Andy Samberg, Selena Gomez, Kevin James, Steve Buscemi, David Spade, Fran Drescher, Dana Carvey, Mel Brooks (Suom ääninä) Jukka Rasila, Yasmine Yamajako, Petrus Kähkönen, Jukka Voutilainen, Markus Bäckman
Arvio: 2/5

Itse Draculan pyörittämä hotelli on mullistusten vallassa Genndy Tartakovskyn ohjaamassa animaatioelokuvan jatko-osassa Hotel Transilvania 2: ennen vain hirviöille tarkoitettuun hotelliin otetaan nyt asiakkaiksi jopa ihmisiä. Huolta aiheuttaa myös vampyyrin ja ihmisen risteytymänä syntynyt tyttärenpoika, jolle eivät torahampaat näy kasvavan sitten millään. Draculan pelottava isäkin ihmettelee hotellin oudoksi äitynyttä menoa. Tyttären lähdettyä anoppilaan näkee Dracula tilaisuutensa tulleen: nyt opetetaan pikkuinen oikean hirviön tavoille.

Hassujen hirviöhahmojen hassuus käytettiin loppuun jo ensimmäisessä Hotel Transilvaniassa, nyt huumoria revitään kulttuurien yhteentörmäyksistä. Draculan tyttären törmäilyt ihmisten kummallisessa maailmassa ja toisaalta taas tyttärenpojan hirviöittämisyritykset eivät vain kauheasti jaksa naurattaa. Tarinakaan ei varsinaisesti kanna. Muutama irtovitsi ja viittaukset klassisiin kauhuelokuviin edes vähän hymyilyttävät. Loppu vedetään ihan turhan takia väkivaltaviihteen puolelle, varsinkin kun se on tylsää läiskis-juoksua-läiskis-juoksua –tyyppistä päätöntä ryntäilyä.

Runsaissa ekstroissa muun muassa kaksikin kommenttiraitaa ja poistettuja kohtauksia, karaokeakin voi laulaa..

Vesa Skaffari for smackthejack

Photo’s Copyright by Universal Sony, 2016

Traileri: