STOP THE PRESS!

Poliisiopistosta tuttu Michael Winslow minikiertueelle Suomeen maaliskuussa

Michael WinslowPoliisiopisto-elokuvista tunnettu amerikkalainen tähtikoomikko, näyttelijä ja beatbox-artisti Michael Winslow esiintyy Suomessa minikiertueella maaliskuussa. Hän esiintyy Kuopiossa kahdessa näytöksessä 17.3, Helsingissä 18.3., Turussa 19.3. ja Tampereella 20.3.2016. Kuopion ensimmäinen näytös on loppuunmyyty ja Turussa on jäljellä enää muutama hajapaikkoja. Helsinkiin ja Tampereelle mahtuu vielä mukaan.

Kymmenen tuhannen äänen mieheksi ristityn Winslow’n esityksissä voi todellakin tapahtua mitä tahansa. Varmaa on kuitenkin se, että kuultavat äänet lähtevät maailman taidokkaimman ääninäyttelijän ja beatbox-taiteen isäksi nimetyn artistin suusta ja kehosta.

Michael Winslow on esiintynyt peräti 30 elokuvassa, joista esimerkkinä mainittakoon Spaceballs ja Gremlins – Riiviöt. Ennenkaikkea hänen maineensa perustuu legendaarisiin Poliisiopisto-elokuviin, joissa hän näytteli veijarimaista, esimiehiä ja rikollisia höynäyttävää Larvell Jonesia 1980- ja 1990-luvuilla.

Winslow’n matka kansainväliseen tähteyteen on vertaansa vailla. Lapsuuden kotiin ilmavoimien tukikohtaan Fairchildissa Washingtonissa ei saanut tuoda ystäviä, joten Winslow keksi mielikuvitusystäviä ja ääniä saadakseen ajan kulumaan. Löydettyään kutsumuksensa viihdetaiteilijana hän liftasi Los Angelesin Venice Beachille ja oli peräti koditon voittaessaan palkinnon Chuck Berrisin The Gong Show -ohjelmassa. Palkinnoksi kuitatun 516,32 dollarin turvin mies pääsi pois kadulta ja kykeni hankkimaan auton päästäkseen esiintymään kaupungin lukuisille klubeille. Lopulta ohjaaja Hugh Wilson ja tuottaja Paul Manslanski näkivät Winslow’n lämmittelemässä yleisöä ennen Count Basie Orchestran konserttia Long Beach Theaterissa. Tästä lähti liikkeelle Winslow’n kansainvälinen menestystarina. Hän on mm. ainoa näyttelijä, joka on esiintynyt jokaisessa seitsemässä alkuperäisessä Poliisiopisto-elokuvassa.

Esimerkkeinä Winslow’n massiivisesta ääniefektien valikoimasta voidaan mainita mm. Jimi Hendrixin kitarasoolo sekä Led Zeppelinin Robert Plant ja Jimmy Page. Lavalla on todistettu myös uskomaton kahden minuutin katkelma elokuvasta Star Wars – Tähtien Sota, johon Winslow tekee samanaikaisesti kaikki äänet: ihmisten, olentojen, laserien, rakettien ja räjähdysten.

”Winslow on hämmästyttävän hyvä imitoimaan melkein mitä tahansa – erityisesti ääniä, jotka eivät ole inhimillisiä tai ihmisperäisiä. Kuten kassakoneita, kärpäsiä, radioita, sähkökitaroita tai tyhjänä pyöriviä vessapaperirullia.” – Harri Uusitorppa, Helsingin Sanomat 1.3.2012.

Kiertueen tuottaa Suomen Stand Up Club.

Esitysajat ja -paikat

Kuopio
Kuopion Kaupunginteatteri, Minna-näyttämö
Torstai 17.3.2016
Kello 19.00 – loppuunmyyty
Kello 21.30

Helsinki
Kulttuuritalo
Perjantai 18.3.2016
Kello 19.00

Turku
Turun Konservatario, Sigyn-Sali
Lauantai 19.3.2016
Kello 19.00

Tampere
Tullikamarin Pakkahuone
Sunnuntai 20.3.2016
Kello 19.00

Ikäraja: K-15

Liput
32,50 € – sis. toimitusmaksua 2,50 €
www.lippu.fi
Puh. 0600-900 900 (€ 1,98 / min + pvm)

Tuotanto
Suomen Stand Up Club

http://www.michaelwinslow.net
http://www.suomenstandupclub.fi
https://www.facebook.com/suomenstandupclub