STOP THE PRESS!

Tom Clancy’s The Division -pelistä julkaistaan myös kirja ja musiikkialbumi

Tom Clancy's The DivisionPelikonsoli-, mobiili- ja tietokonepelien johtava julkaisija, Ubisoft  julkaisee 8. maaliskuuta Tom Clancy’s The Division -toimintapelin, -kirjan ja -musiikkialbumin. Pelin tarina vie pelaajansa pandemian rampauttamaan New York Cityyn. Suurkaupungin infrastruktuuri on pettänyt tappavan viruksen levitessä lähes kaikkialle ja näin kokonainen metropoli on joutunut anarkian valtaan.

Tom Clancy’s The Division on mukaansa tempaava avoimen pelimaailman verkkoroolipeli, joka julkaistaan sekä PlayStation 4- ja Xbox One -pelikonsoleille että Windows-tietokoneille 8. maaliskuuta 2016. Pelin ikäraja on PEGI 18.

Tosielämän kauhuskenaarioon perustuvan pelin taustoja valaistaan myös Alex Irvinen kirjoittaman metaromaanin muodossa. Samaan aikaan pelin kanssa julkaistava New York Collapse on yhdistelmä kertomusta ja selviytymisopasta. Se kertoo April Kelleherin huomioista ja päätelmistä katastrofin aikana, ja luo näin mielenkiintoista taustaa pelin synkälle tulevaisuuskuvalle. New York Collapse ei ole vain perinteinen romaani, se on samalla vinkkiopas pelin maailmaan sukeltaville pelaajille. Opas antaa niin ohjeita selviytymiseen kuin myös vinkkejä pelin salaisuuksiin. Mitä onkaan tapahtunut ennen katastrofia? Kuka tai mikä on kaikesta tästä vastuussa? Mitä tilanteelle voidaan tehdä? Näitä ja monia muita pohtii April Kelleher kirjansa sivuilla.

Kirja sisältää myös täysikokoisen New Yorkin kartan, kadonneen henkilön julisteen sekä hätätilasta kertovan lentolehtisen. Nämä, jos jotkin, ovat omiaan tuomaan tunnelmaa pelin dystopisesta maailmankuvasta, jossa kukaan ei ole varmuudella turvassa. Noin minuutin mittainen esittelyvideo antaa oivan kuvan kirjan tyylistä ja sisällöstä osoitteessa https://youtu.be/9EQyuj70b9I.

Ubisoft tuo myös The Division -musiikkialbumin saataville samaan aikaan pelin kanssa. Pelin musiikin on säveltänyt Ola Strandh. Hän kertoo musiikin luomisen taustoista ja oikeanlaisen tunnelman löytämisestä uusimmassa esittelyvideossaan. Vajaan neliminuuttisen esittelyvideon voi katsoa osoitteessa https://youtu.be/S3_KqmQVNCU.

Esimakua tulevasta soundtrack-albumista voi kuunnella UBILOUD-kanavalta YouTubessa: https://youtu.be/zr4XiUyNNuA