STOP THE PRESS!

Kikin lähettipalvelu (Majo no Takkyūbin)

Kikin lähettipalveluOhjaus: Takashi Shimizu
Käsikirjoitus: Satoko Okudera, Takashi Shimizu
Tuotanto: Haruo Umekawa
Pääosissa: Fûka Koshiba, Ryohei Hirota, Machiko Ono, Hiroshi Yamamoto, Hirofumi Arai, Yoh Yoshida, Minako Kotobuki
Arvio: 2,5/5

Kikin lähettipalvelu (2014) on uusintaversio Studio Ghiblin animaatiovelho Hayao Miyazakin samannimisestä elokuvasta (1989). Takashi Shimizun ohjauksessa animoidut hahmot ovat enimmäkseen vaihtuneet oikeisiin näyttelijöihin.

Nuoren noitatytön ammattiopintoihin kuuluu viettää vuosi tavallisten ihmisten parissa. 13-vuotias Kiki (Fûka Koshiba) päätyy oppivuodekseen usealla saarella sijaitsevaan kaupunkiin. Tavaroiden kuljetus saarten välillä on aikaa vievää, joten luudallaan lentelevä Kiki on kuin luotu perustamaan paikkakunnalle lähettipalvelun. Oppivuotensa Kiki puhuvine kissoineen tapaa monenlaista, kummallistakin, väkeä.

Loistavaan alkuperäiseen Kikin lähettipalveluun verrattuna tämä on pettymys. Tarina on kutakuinkin sama, kertomus aikuistumisesta ja itsensä löytämisestä sama ja Kikin esittäjäkin pirteä ja raikas tapaus, mutta jotenkin vain tämä ihmisnäyttelijöiden Kiki ei innosta. Ehkä syynä on se, että oikeiden näyttelijöiden käyttö asettaa rajoituksia mielikuvitukselle. Käytetyt trikitkin ovat kyllä näinä erikoistehosteiden kulta-aikoina luvattoman kömpelöitä. Ehkä on vain epäreilua verrata elokuvaa hienoon alkuperäiseen. Sitä näkemätön saattaisi pitää tästä uudemmasta kovastikin.

Vesa Skaffari for smackthejack

Photo’s Copyright by Polonium, 2016

Traileri: