STOP THE PRESS!

As You Like It

 Ohjaus: Polly Findlay

Näytelmä: William Shakespeare

Pääosissa: Rosalie Craig, Joe Bannister, Mark Benton, Patsy Ferran, Ken Nwosu, Gemma Lawrence, Paul Chahidi,  Leon AnnorArvio: 3/5

As You Like It, suomeksi Kuten haluatte, kertoo Rosalindista (Rosalie Craig), jonka herttuaisä on häädetty ulkomaille veljen toimesta. Nuori nainen jättää taaksensa hovielämän ja muuttaa serkkunsa Cecilian (Patsy Ferran) kanssa Ardenin metsään  Salskeaksi nuoreksi mieheksi pukeutunut Rosalind nauttii erilaisesta elämästään metsän siimeksessä. Siellä hän kohtaa uudelleen Orlandon (Joe Bannister), joka on syvästi rakastunut Rosalindiin. Koska Rosalind on pukeutunut mieheksi, hän pyrkii kaikin tavoin peittämään todellisen identiteettinsä. Lisäksi metsässä tavataan monia erikoisia hahmoja, kuten melankolinen Jaques (Paul Chahidi) ja shakespearemaisen klovnimainen Touchstone (Mark Benton).

Rehellisesti sanottuna Kuten haluatte ei ole koskaan kuulunut allekirjoittaneen Shakespeare-suosikkeihin, sillä sen tarina on hivenen sekava turhan monen henkilöhahmon sitä sekoittaessa. Eikä tämä esitys sitä  paranna. Polly Findlayn ohjaustyö on sujuvaa, mutta kuitenkaan hän ei saa kaikkea irti näyttelijöistä, sillä moni tarinan kannalta merkittävä rooli jää hyvin pintapuoliseksi. Onneksi vahvoja ”ankkureita” ovat kuitenkin Rosalindia esittävä Craig ja Orlandoa esittävä Bannister, jotka pitävät sopivan jännitteen yllä. Parhaimmat naurut kuitenkin tarjoaa Touchstonea esittävä karhumainen Benton, joka saa hivenen tasapaksuun komediaan keveyttä. Lavastaja Lizzie Clachanin on huonekaluista pelkistämällä tehnyt omalaatuisen, mutta näyttävän metsälavastuksen, että se imaisee katsojan henkisesti mukaan metsän tapahtumiin.

Jukka L. Savolainen for smackthejack.net

Photo’s Copyrigt by NT Live, 2015. Photo: Johan Persson

Traileri: