STOP THE PRESS!

D.N.Angel – Volume 2

dn_angel2Ohjaus: Koji Yoshikawa, Nobuyoshi Habara
Käsikirjoitus: Yukiru Sugisaki, Tetsuya Watanabe
Tuotanto: TV TOKYO DENTSU XEBEC
Pääosissa: Miyu Irino (Daisuke), Ryotaro Okiayu (Dark), Masumi Asano (Risa)
Arvio: 4,5/5

Nyt esittelyvuorossa on D.N.Angel anime-sarjan toinen levy. Ensimmäisen levyn jäljiltä mielikuva oli positiivinen, katsotaan lunastaako kakkoslevy odotukset.

Daisuke Niwan elämä ei ole yksinkertaista. On selvittävä yhtenä kappaleena koulusta, isoisän ansoista ja pysyttävä väleissä Darkin kanssa.

Jakso 5: ”Double Cooking”

Daisuken koulupäivä alkaa lupaavasti, sillä kotitaloustunnille lähtiessään hän huomaa että hänen hieman jäniksen oloinen lemmikkinsä With on onnistunut salakuljettamaan itsensä kouluun (jossa on ehdoton lemmikkieläin kielto). Erinäisten, Withistä, kotitaloustunnilla johtuneiden häiriöiden vuoksi, Daisuke ja Risa joutuvat kaalia leikkaamaan, jälki-istuntoon. Tästä kumpainenkin yrittää parhaansa mukaan luistaa, tosin Risan ratkaisu toimii, Daisuken taas ei. Jakson loppupuolella on todellinen sanaleikkien helmi, jota ei ole käännetty (valitettavasti).

Jakso 6: ”St. White Memories”

Joskus Daisukesta tuntuu, että hänen äitinsä Emiko välittää enemmän Darkista kuin hänestä itsestään. Seuraavana päivänä Daisuke miettii päänsä puhki mitä hän antaisi äidilleen syntymäpäivälahjaksi. Kotiin tulleessaan hän löytää Emikon muistelemasta omaa lukioaikaansa ja sitä kuinka hän ja Kosuke kohtasivat (Daisuken isä, ilmeisesti kuollut?). Illalla Daisuken pähkäillessä vieläkin syntymäpäivälahjaa, Dark antaa varsin hyvän idean, eli hän uhkaa ”varastaa maailman ihanimman naisen sydämen kello 12 yöllä”… Miten tämä toteutetaan ?

Jakso 7: ”Adonis in the Garden of Vows”

Tarina alkaa edellisestä Darkista eli Daisuken isoisästä, joka sinetöi hirviön patsaaseen läheisen linnan puutarhassa. Tästä jaksosta on vaikea kirjoittaa mitään paljastamatta juonesta enempää. Eräänlainen kaunotar ja hirviö tarina.

Jakso 8: ”Menous Warning Letter”

Vieraillessaan museossa, isoisä näkee jotain minkä hän uskoi kadonneen lopullisesti, nimittäin Niwa suvun perintökalleuden ”Agate Linksin” jonka joku on lahjoittanut museolle. Nyt on Darkin aika hankkia tuo kaulaketju takaisin. Mutta miten asiaan liittyy tyttö joka näkyy vain valokuvissa, ….isoisän neljänkymmenen vuoden takaiset toimet?

D.N.Angel – Vol.2 ylitti odotukseni, se on sopivan kevyen komediallista animea. Visuaaliselta ilmeeltään sarja on komea, tosin aina välillä ulkoilmakuvissa tietokone animaatio paistaa hieman läpi. Kuvansiirto DVD-formaattiin on erinomainen, ääniraita on japaninkielinen Dolby Digital Stereo. Suomenkielinen tekstitys on hyvälaatuinen. Odotan jo mielenkiinnolla sarjan kolmatta levyä. Hieman erikoisena pidän sitä, että Skandinavian levitysversio näyttää perustuvan jenkkimasteriin, tämä taas näkyy lopputeksteistä, jossa luetellaan olemattoman englanninkielisen ääniraidan ääninäyttelijät.

Mika Peltola for smackthejack

photos copyright by TV TOKYO/XEBEC 2003