STOP THE PRESS!

CSI: Miami – Kausi 3 (Season 3)

csi_miami3Ohjaus: useita
Käsikirjoitus: useita
Tuotanto: useita
Pääosissa: David Caruso, Emily Procter, Rory Cochrane, Adam Rodriguez, Khandi Alexander, Holt McCallany, Jonathan Togo, Rex Linn
Arvio: 4,5/5

Rikospaikkojen tutkiminen tuli trendikkäänä vaihtoehtona perinteisten oikeussalidraamojen tilalle, ja on saavuttanut melkoisen vakiintuneen paikan jenkkiläisten rikossarjojen katraassa. CSI: Miami on sarjoista ehkä tyylikkäin, seuraahan se värimaailmallaan ja tyylitajullaan tiukasti klassikkosarja Miami Vicen jalanjälkiä. Sarja on rapakon takana edennyt jo viidennelle tuotantokaudelle, joista kolme ensimmäistä on saatavilla dvd-bokseina myös täällä meillä. Ja kolmas kausi onkin melkoisen mielenkiintoinen.

Horatio Cainella (Caruso) on kädet täynnä töitä. Oma elämä menee omituisiin suuntiin ja erikoiset rikokset kaipaavat selvitystä. Alaistenkin henget pistetään peliin, kun Tim Speedle (Cochrane) saa vakavan lyijymyrkytyksen. Delko (Rodriquez) joutuu myös painimaan omien ongelmiensa kanssa, ja Speedlen paikan ottava Wolfe (Togo) joutuu myös monien ristiriitojen eteen. Mutta tämä on vasta pintaraapaisu juonenkäänteistä, joita riittää.

Kolmoskausi syventyy selvästi Horation ja hänen alaistensa suhteisiin ja paljastaa yhä enemmän, mitä ihmisillä oikein komeroissaan on. Lisäksi sarjan jaksoissa alkaa olemaan jo selvästi enemmän jatkumoa, joka naulitsee katsojan tuijottamaan jakson toisensa perään. Ja juuri tässä piilee sarjan vahvuus: siitä ei yksinkertaisesti saa tarpeekseen, vaan lisää on saatava. Dvd-paketti on tyylikäs ja levyiltä löytyy myös mielenkiintoisia dokumentteja. Jotkut jaksot voi katsoa myös kommenttiraidan kera.

Jari Järvi for smackthejack.net

Photo’s copyright by CBS Broadcasting Inc, 2004