STOP THE PRESS!

2 yötä aamuun -elokuva palkittiin jälleen

Mikko Kuparinen vastaanotti myöhään viime lauantaina Bergamon kansainvälisen elokuvafestivaalin kolmannen palkinnon ohjaamastaan ja käsikirjoittamastaan 2 yötä aamuun -elokuvasta. Bergamo Film Meeting on arvostettu italialainen elokuvafestivaali, joka järjestettiin nyt 34. kerran ja palkinnot jaetaan yksinomaan yleisöäänestyksen perusteella.

“Bergamon esitysten jälkeen elokuvamme sai useita mainioita kritiikkejä italialaisissa julkaisuissa, mutta erityisen hyvältä tuntuu tällainen yleisöltä tuleva tunnustus. Se kertoo että elokuvamme on onnistunut herättämään tunteita katsojissa ja se on kaikkein tärkeintä,” Kuparinen kommentoi palkintoa Bergamosta.

Bergamon tunnustus on jo kolmas palkinto 2 yötä aamuun -elokuvalle kansainvälisiltä elokuvafestivaaleilta. Mikko Kuparisen käsikirjoittama ja ohjaama 2 yötä aamuun sai maailman ensi-iltansa Montrealin elokuvafestivaalin pääkilpailusarjassa, jossa Kuparinen voitti parhaan ohjaajan palkinnon. Elokuva voitti myös Valladolidin kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla Espanjassa parhaan elokuvan palkinnon Meeting Point -kilpailusarjassa.

Marie-Josée Crozen ja Mikko Nousiaisen tähdittämä romanttinen draama kertoo kahden ihmisen kohtaamisesta vailla yhteistä kieltä.

2 yötä aamuun uusi trailer julkaistiin viime perjantaina. Trailerin lopussa soi Mira Luodin uusi single, Puhu mulle hulluudesta, joka on elokuvan tunnusbiisi. Elokuvan trailer: https://youtu.be/1z3i0vtisiM

ELOKUVA
Ranskalainen nainen ja suomalainen mies kohtaavat vieraassa kaupungissa vailla yhteistä kieltä. Heidän työmatkaromanssinsa saa odottamattoman käänteen, kun tulivuoren tuhkapilvi estää lentojen lähtemisen. Naispääosassa nähdään Marie-Josée Croze, joka on voittanut Cannesin elokuvajuhlien parhaan naispääosan palkinnon vuonna 2003 elokuvasta Barbaarien invaasio. Elokuvan miespääosassa nähdään Mikko Nousiainen, joka on tehnyt pitkän uran teatterissa ja näytellyt kymmenissä pitkissä elokuvissa.

Elokuvan tuottajia ovat Marko Antila ja Mikko Tenhunen Mjölk Moviesista ja yhteistuottajana toimii liettualainen Artbox ja Kestas Drazdauskas. Elokuva on myyty yhdeksään maahan ja tulee myöhemmin tänä vuonna suomalaiselokuvalle harvinaisesti teattereihin mm. Ranskassa ja Kanadassa. 2 yötä aamuun -elokuvan Suomen ensi-ilta on 15.4.2016