STOP THE PRESS!

Our Brand Is Crisis

Our Brand is CrisisOhjaus: David Gordon Green
Käsikirjoitus: Peter Straughan
Tuotanto: George Clooney, Grant Heslov
Pääosissa: Sandra Bullock, Billy Bob Thornton, Anthony Mackie, Joaquim de Almeida, Ann Dowd, Scoot McNairy
Arvio: 3/5

Politiikan likaisuudesta kertova Our Brand Is Crisis perustuu Rachel Boyntonin samannimiseen dokumenttielokuvaan vuodelta 2005. Boynton seurasi amerikkalaisen konsulttifirman toimia Bolivian presidentinvaalikampanjassa vuonna 2002; eipä ollut kaunista katsottavaa, kuten ei tämä fiktioversiokaan aiheesta, niin komediallinen kuin onkin.

Traagisesti päättyneen vaalikampanjan jälkeen yksinäisyyteen vetäytynyt ”Calamity” Jane Bodine (Sandra Bullock) houkutellaan apuun, kun eräs Bolivian presidenttikandidaateista uhkaa hävitä vaalit. Vastaehdokasta auttaa toinen poliittinen strategi, Pat Candy (Billy Bob Thornton), Bodinen vanha kilpakumppani. Vastakkaiden kampanjoiden törmäyksestä sukeutuu melkoinen show, jossa härskejäkään keinoja ei epäröidä käyttää.

Kepeähkönä komediana alkava elokuva saa tummempia sävyjä kampanjoinnin kiihtyessä kipeämmäksi. Läpikyyniselle Bodinellekin menee vihdoin jakeluun, mitä valehtelijoita ja roistoja poliitikot ovat. Vähän se on semmoinen hollywoodilainen ilmaveivi, kun kammottava ihminen kehittää noin vain yhtäkkiä omantunnon, mutta hyvin Bullock hommasta selviää. Muutenkin on hauska huomata, että Bullock pitkästä aikaa näyttelee hienosti. Hän on saanut pahimmat maneerinsakin karsittua, sen järkyttävän ”no, no, no” –kohkaamisenkin. Hyvä meininki.

Ainoa ekstra keskittyy Bullockiin.

Vesa Skaffari for smackthejack

Photo’s Copyright by Warner Bros. Entertainment Inc., 2016

Traileri: