STOP THE PRESS!

Kung Fu Panda 3

Kung Fu Panda 3Ohjaus: Jennifer Yuh Nelson, Alessandro Carloni

Käsikirjoitus: Jonathan Aibel, Glenn Berger

Tuotanto: Melissa Cobb 

Ääninäyttelijät: (originaali/Suomi) Jack Black / Tuomas Uusitalo,  Bryan Cranston / Jarmo Koski,  J. K. Simmons / Sasu Moilanen, Angelina Jolie / Matleena Kuusniemi, Dustin Hoffman / Ismo Kallio,  Lucy Liu / Iina Kuustonen, Seth Rogen / Arttu Wiskari, Jackie Chan /Tommi Evilä, David Cross / Kari Ketonen, James Hong / Pekka Autiovuori, Kate Hudson / Mia Ehrnrooth
Arvio: 3/5

Mestari Shifu on päättänyt jäädä eläkkeelle ja siirtää opetusvastuun omalle oppilaalleen Polle. Tästä aiemmin kömpelöstä ja hivenen epävarmasta pandasta on kasvanut varmempi taistelija, vaikka paikka paikoin iskee taas ujous. Nyt taistelijaa todella tarvitaan, kun kuolemattomuuden vyöhykkeeltä ilmestyy ilkeä Kai. Tämä härkämäinen ilkimys on aiemmin taistellut mestari Shifun opettajan Oogwayn kanssa, mutta lopulta pettänyt hänen luottamuksensa. Oogway lupaa, että eräs Lohikäärmesoturi tulee pistämään Kain ilkeille aikeille stopin. Siksi hän onkin siirtynyt kuolevaisten puolelle etsien kätyreidensä kanssa tätä vahvaa soturia. Samoihin aikoihin kuvioihin ilmestyy panda nimeltään Li Shan, joka paljastuu lopulta Pon kauan kadoksissa olleeksi biologiseksi isäksi.

Edellisen Kung Fu Panda -elokuvan jälkeen totesin, että eiköhän se sitten kaikki ollut tässä, sillä jatko-osaksi se oli harvinaisen hyytynyt, eikä saanut ainakaan allekirjoittanuttta innostumaan. Kuinka väärässä olinkaan, sillä kolmas osa ilmestyi kuitenkin. Eikä se ole huono asia, sillä kolmas kerta todellakin sanoo lopullisen sanan. Edellisen jälkeen jäänyt huono jälkimaku on suorastaan kadoksissa. Kung Fu Panda 3 on toteutettu hivenen raikkaammalla otteella menettämättä alkuperäistä viehättävyyttä. Visuaalisesti elokuva on hyvin näyttävä. Kuten yleensäkin animaatioissa 3D pääsee oikeuksiinsa ja tarjoaa katsojalle suorastaan ”karkkia silmille”. Suomenkielinen dubbaus on kautta linjan erittäin hyvää ja toimii alusta loppuun, vaikka paikoitellen dialogi kärsii kovemmalla kuultavista äänitehosteista ja musiikista. Onneksi niitä on kuitenkin sen verran vähän, että turha enempää marista. Elokuva on tasaisen varmalla ammattitaidolla tehty animaatio, ja se onkin sen heikoin lenkki. Olisin kaivannut siltä hivenen irtaantumista aiempien elokuvien kahleista, jotta tarinaan olisi saatu puhallettua uudenlaista meininkiä. Nyt se jää reippaasta otteesta huolimatta pelkän jatko-osan vangiksi.

Lisämateriaalina mm. kaksi uutta Kung Fu Panda -lyhäriä, karaokea, making of -dokumentti.

Jukka L. Savolainen for smackthejack.net

Photo’s Copyright by Fox Paramount Home Entertainment, 2016

Traileri: