STOP THE PRESS!

Katseeseen kätketty (Secret in Their Eyes)

Katseeseen kätkettyOhjaus: Billy Ray
Käsikirjoitus: Billy Ray, Juan José Campanellan ja Eduardo Sacherin elokuvan El secreto de sus ojos pohjalta
Tuotanto: Matt Jackson, Mark Johnson
Pääosissa: Chiwetel Ejiofor, Julia Roberts, Nicole Kidman
Arvio: 1,5/5

Losangelesilaiset rikostutkijat Ray Kasten (Chiwetel Ejiofor) ja Jessica Cooper (Julia Roberts) saavat eräänä päivänä ilmoituksen raiskatusta tytöstä, joka löydetään kuolleena moskeijan vierestä jäteastiasta. Kun Ray tunnistaa hänet Jessin tyttäreksi, asian kertominen tytön äidille vie mieheltä voimat ja samalla se vie toimivan työparin erilleen. Siksi hän päättää jättää työnsä ja vaihtaa maisemaa. 
Vuodet vierivät, mutta tytön kuolema vainoaa miestä joka päivä. Hän tutkii kaikkea mahdollista saadakseen selville murhaajan henkilöllisyyden. Löydettyään mahdollisen tekijän, hän palaa takaisin Los Angelesiin. Siellä hän joutuu kohtaamaan sekä surusta jämähtäneen äidin että päälliköksi nousseen Claire Sloanen (Nicole Kidman).

Katseeseen kätketty perustuu samannimiseen argentiinalaiseen elokuvaan, joka voitti muutama vuosi sitten parhaan ulkomaalaisen elokuvan Oscar-palkinnon. Ei siis ihme, että myös amerikkalaiset halusivat tehdä siitä  oman versionsa. Tällä kertaa asialla on käsikirjoittaja-ohjaaja Billy Ray. Hänet tunnetaan ehkä parhaiten ensimmäisen Nälkäpeli-elokuvan tai brittiläisestä State of Play -televisiosarjasta tehdyn elokuvan käsikirjoittajana. Eipä siinä mitään, että osaa sovittaa juttuja hyvin, mutta tässä tapauksessa tilanne on aivan toinen. Tuntuu siltä, että elokuvassa on pyritty sekoittamaan jännitystä, draamaa ja amerikkalaista etsivätarinaa. Valitettavasti tässä ei onnistuta, eikä Ray tunnu tietävän mihin suuntaan elokuvaa pitäisi viedä. Paikoitellen pääosanesittäjät ovat katsojien edessä kuin anteeksipyydellen mukanaoloaan. Siksi dialogi kuulostaa heidän suustaan hyvin epätodelliselta ja vaivaantuneelta. Hyvistä aineksista huolimatta Katseeseen kätketty jämähtää pitkäveteiseksi ja tylsäksi tekeleeksi.

Lisämateriaalina making of -dokumentti.

Jukka L. Savolainen for smackthejack.net

Photo’s Copyright by Scanbox, 2016

Traileri: