STOP THE PRESS!

Onnenonkija

OnnenonkijaOhjaus: Ville Jankeri
Käsikirjoitus: Pekko Pesonen
Tuotanto: Miia Haavisto, Annika Sucksdorff
Pääosissa: Minka Kuustonen, Olavi Uusivirta, Pamela Tola, Taneli Mäkelä, Pirkko Hämäläinen, Satu Silvo, Martin Bahne, Emmi Parviainen, Niko Vakkuri, Jarkko Pajunen, Pia Andersson, Iida Lampela, Ida Vakkuri, Max Ovaska
Arvio: 4/5







Marja (Minka Kuustonen) on noin kolmikymppinen lifestyle-blogaaja, jolle kaiken pitää näyttää hyvältä ja ennen kaikkea tyylikkäältä. Hänen blogiaan seuraa moni kiinnostunut nuori nainen, sillä hän edustaa jotain sellaista, josta muut pystyvät vain unelmoimaan. Pintaliitobileissä näyttäytyminen, merkkituotteet ja ”luksustyylin” ylläpito aiheuttaa Marjalle tukalan tilanteen. Hän on joutunut perintätoimistojen hampaisiin ja velkasumma senkun kasvaa. Eräänä päivänä tämä kiireinen nainen törmää autollaan huonekaluliikkeen pakettiauton perään ja tapaa samalla nuoren miehen Olavin (Olavi Uusivirta). Catering-yrittäjänä toimiva sisar (Pamela Tola) on sitä mieltä, että hänen huikentelevan siskonsa olisi syytä mennä oikeisiin töihin. Eräänä aurinkoisena päivänä Marja on velkojaan vastaan auttamassa siskoaan isojen juhlien kestitsemisessä. Hän törmää myös siellä Olaviin, jolle hän oli antanut väärät yhteystiedot. Alkuhäpeilystä selvittyään ja ymmärrettyään kuka tuo nuori mies on, alkaa Marjan lähestymisyritys tietty tarkoitusperä mielessä.

Ensimmäinen mielikuva, jonka elokuvan juliste sai minulle aikaiseksi oli, että kyseessä olisi bridgetjonesimainen romanttinen hömppäkomedia. Kuinka väärässä olinkaan. Suomen käsikirjoittajien kärkinimiin kuuluva Pekko Pesonen osaa yllättää. Hän osaa taidokkaasti leikitellä erilaisilla tarinankuvioilla sekoittaen mukaan kevyttä hömppää ja vakavampia teemoja. Siksi ohjaaja Ville Jankeri on erittäin hyvä valinta ohjaajaksi, sillä edellisessä elokuvassaan Pussikaljaelokuva hän oivallisesti taiteili juuri näiden asioiden kanssa. Kotimaista elokuvaa on moitittu viime aikoina samojen kasvojen käyttämisestä pääosissa. Siksi onkin erittäin piristävää nähdä valokeilassa aiemmin lähinnä sivurooleissa nähdyt Minka Kuustonen ja Olavi Uusivirta. Heidän keskinäinen kemiansa toimii todella hyvin elokuvassa, jossa kuitenkin vastakohdat täydentävät toisiaan tai jopa muuttavat roolihahmojen elämää omalla tavallaan. Onnenonkija on kepeää, mutta järjellistä draamakomediaa koko rahalla.

Lisämateriaalina tarjolla on musiikkivideo ja traileri.

Jukka L. Savolainen for smackthejack.net

Photo’s Copyright by Nordisk Film, 2016

Traileri: