STOP THE PRESS!

Mikko Joensuun debyyttilevy Amen 1 avaa artistin kolmen levyn julkaisusarjan toukokuussa

Svart Records julkaisee laulaja ja lauluntekijä Mikko Joensuun soolodebyytin toukokuussa. Amen 1 liikkuu amerikkalaisen folk-tradition maisemissa, jonka syvät ja parantavat kappaleet luovat kuulijalle mielikuvan hiljaisesta ja intiimistä tilasta, jossa Joensuun artistinen visio kohtaa Townes Van Zandtin, Lee Hazlewoodin ja  Leonard Cohenin levyjen kaltaisen henkisen ja musiikillisen maailman. Sovituksellisesti levy on raaka, mutta kaunis: se on pianon, kitaran ja Mikon äänen johdattama matka, jota koristavat pedal steel kitara ja kauniit jousisovitukset.

Amen 1 on ensimmäinen julkaisu Mikko Joensuun albumitrilogiasta. Seuraavat levykokonaisuudet, Amen 2, ja Amen 3 julkaistaan ensi syksyn ja kevään 2017 aikana. Mikon mukaan Amen 1:n – sekä koko trilogian – äänimaisemaan vaikutti syvästi sen nauhoitusympäristö:

– Kesällä 2013 rakensin studion mökkiin Lappajärven rannalle. Tuijotin kuukauden järvelle, äänitin ja kirjoitin. Tajusin tuona aikana, että olin tehnyt kolme erillistä albumia, jotka kaikki syntyivät samasta mielentilasta ja ilmaisivat eri hetkiä samasta tarinasta. Kolmesta levystä Amen 1 on kenties kaikkein haurain. Se on pyrkimys löytää tasapaino surun ja kauneuden välillä sekä halu pyrkiä ymmärtämään sitä omituista tunnetta, milloin mieli on lähellä murtua, mutta on samaan aikaan enemmän elossa kuin koskaan.

Mikko Joensuun debyyttialbumi Amen 1 ilmestyy 6.5.2016 ja sen julkaisua juhlistetaan ainutlaatuisella konsertilla Johanneksen kirkossa perjantaina 13.5. ja ennakkoliput ovat myynnissä 21.3. alkaen Lippu.fi:n sivuilla. Tilaisuudessa nähdään ja kuullaan levyn kappaleet sekä useita ennen julkaisemattomia  – vain tätä konserttia varten sovitettuja – kappaleita 13-henkisen orkesterin voimin. Svartin nettikaupassa on tarjolla rajattu 100 kappaleen erikoispainos läpinäkyvää Amen 1-vinyyliä, jonka mukana tulee myös kirkkokonsertin pääsylippu.

Ensimmäinen singlelohkaisu Closer My God ilmestyy keskiviikkona 23.3. digitaalisissa muodoissa ja kappale on kuunneltavissa ennakkoon Mikko Joensuun kotisivuilla osoitteessa:
http://www.mikkojoensuu.net

13.5.2016 Johanneksen kirkko
Mikko Joensuu: Amen 1 –julkaisukonsertti
Kello 19.00
Liput: 20,50/17,50€ (opiskelijat, eläkeläiset)
Ennakkoliput: Lippu.fi
http://www.lippu.fi/mikkojoensuu
Ennakkolippu + läpinäkyvä Amen1-vinyyli:
http://svartrecords.com/shoppe/home/3608-mikko-joensuu-amen-1-lp.html