STOP THE PRESS!

Jääsoturit: draamaa lätkäjoukkueen kulisseissa

JääsoturitElisa Viihteen alkuperäissarja alkaa keskiviikkona 6.4.

Dokumentaarinen reality Jääsoturit alkaa Elisa Viihde Aitiossa keskiviikkona 6.4. Sarja seuraa Mestis-joukkue Heinolan Peliittojen elämää lähietäisyydeltä. Kamera kulkee intensiivisesti mukana lätkäkaukalosta pukukoppiin ja treeneistä vapaa-ajalle. Katsojalla on esteetön pääsy tiimipalavereihin, valmentajien huoneeseen ja pelimatkabussiin, joissa kiekkodraama on taattua. Luvassa on voiton huumaa, tappion tuskaa sekä henkilökohtaisia ristiriitoja, mutta myös tinkimätöntä yhteispeliä ja toveruutta.

Jääsoturien taikana on näköala niihin jääkiekon kulmiin ja kulisseihin, joihin eivät ulkopuoliset ole aiemmin päässeet. Tarjolla on silottelematonta ja rehellistä kuvaa siitä, millaisten asioiden kanssa Mestiksessä pelaava joukkue on päivittäin tekemisissä. Peliittojen tarina on kunnianosoitus jääkiekon parissa toimivalle yhteisölle ja pienillä resursseilla pyörivälle seuratoiminnalle.

Sarjassa tutustutaan enemmän tai vähemmän koko joukkueeseen, mutta tiukemmassa seurannassa ovat Peliittojen kapteeni Ville-Matti Koponen, nuorten maailmanmestari Emil Larmi, joukkueen huumoriheppu Jesse Peltonen sekä valmentajat, Lauri Merikivi ja NHL:stä ja Suomen maajoukkueestakin tuttuun Marko Tuomainen.

Lätkälegenda Marko Tuomainen: ”Suustani tuli vähän ilkeitä sanoja.”

Koponen on paitsi joukkueen, myös sarjan kulmakivi sekä kapteenin että kertojan roolissaan. Merikivi ja Tuomainen kannattelevat pakettia kasassa niin kaukalossa, kulisseissa kuin kuvaruudussakin. Lätkäsarjan katsojan korvia saattaa kuumottaa kopeissa kulutettu kiekkokieli. Tuomainen pysyy kuitenkin puheidensa takana niiden paljastumisen kynnykselläkin.

– Esiinnyn täysin omana itsenäni. Voin katsella sarjaa pää pystyssä. Suustani tuli vähän ilkeitä sanoja, aikuisten miesten puhuessa toisilleen pelin sykkeessä, mutta en osaa katua sanomisiani, kertoo Tuomainen.

– Persoonana olen räiskyvä, joten on luonnollista, että Jääsoturit kuvastaa ihan oikeaa elämää.

JÄÄSOTURIT-TRAILERI
https://youtu.be/VMG-S3A9ovo