STOP THE PRESS!

Battlebornissa taistellaan monin eri tavoin

Battlebornin synkässä, mutta värikylläisessä taistelussa toiminta ei pysähdy koskaan. Yksinpelikampanjan lisäksi Battleborn tarjoaa monipuoliset vaihtoehdot vauhdikkaaseen moninpeliin. Yhteistä kaikille moninpeleille on vain pelaajamäärä, sillä jokainen näistä mahduttaa kentälleen kymmenen pelaajahahmoa – viisi kummallekin puolelle. Kolmesta erilaisesta pelitilasta jokainen tarjoaa erilaisia haasteita ja tavoitteita suoritettavaksi kukin erilaista pelimakua ruokkien.

Incursion on ainutlaatuinen pelimuoto, joka yhdistää toisiinsa oman tukikohdan puolustamisen ja vastustajan tukikohtaan hyökkäämisen. Lisäksi mukana ovat erilaiset tietokoneohjatut vihollisyksiköt. Nämä minioneiksi kutsutut pikkuapurit ovat muutakin kuin vain tykinruokaa, vaikka sankareiksi näistä mosureista ei olekaan. Perusidealtaan Incursion on helposti sisäistettävä ja helppo oppia. Omat joukot tulee viedä vihollisalueelle ja tuhota vihollisen vartijarobotit. Helpommin sanottu kuin tehty, sillä vihollinen haluaa tehdä tietenkin tismalleen saman, mutta käänteisesti. Vartijoita ei tuhota ihan noin vain parilla onnenkantamoisella, vaan puolustuspelillä on iso merkitys taistelun kulkuun. Lisäksi erilaiset sirpalerykelmät antavat kerääjilleen resursseja, joiden avulla voidaan rakentaa taistelua edistäviä lisälaitteita. Näitä ovat esimerkiksi automaattitykkitornit, parannusasemat ja voimakiihdyttimet. Lisäksi kerätyillä resursseilla voidaan ostaa käyttöön erityisiä superapureita, jotka tarjoavat tavallisia minioneita enemmän kestävyyttä ja tulivoimaa.

Meltdown-pelimuodossa keskiössä ovat itse apurit, joiden tehtävänä on toimia pistepotin kartuttajina. Nämä apurit tulee toimittaa pelikentällä sijaitsevaan polttouuniin eli metallit sulattavaan pätsiin, joka kierrättää roboteista irtoavan romumetallin suoraan pelitiimin pisteiksi. Se joukkue voittaa, joka kerää enemmän pisteitä ottelun aikana. Yksinkertaiselta kuulostava pelimekaniikka on kuin hurjaa tulevaisuuden urheilua, jossa robottien virka on tuhoutua ja tulla kierrätetyiksi – samalla kun pelaajahahmot pyrkivät hidastamaan vastapuolen pyrkimyksiä tehdä samoin. Myös Meltdownissa kerätään sirpaleista resursseja, joista rakennettavilla lisälaitteilla voidaan muuttaa pelin kulkua suuntaan tai toiseen.

Perinteisempää moninpelihauskuutta on luvassa Devastation-pelitilassa, joka rakentuu klassisen joukkuevetoisen deathmatchin idealle. Deathmatchissa pelaajahahmot pyrkivät tuhoamaan toisensa ja saamaan näistä pisteitä. Kuten yleensä, suuremman pistepotin kerännyt joukkue voittaa. Lisäväriä räiskeeseen kuitenkin saadaan erilaisia hallinta-alueita valtaamalla ja puolustamalla, sillä myös näistä saadut pisteet kartuttavat joukkueen pistepottia. Erilaiset rakennettavat lisälaitteet tekevät pelistä taktisempaa ja entistä monipuolisempaa, sillä kummankin joukkueen on pohdittava mihin omat resurssit panostetaan ja mihin rooliin kukin pelaajista päätyy. Toisinaan hyökkäys on paras puolustus, mutta toisaalta tehokas resurssien käyttö ja huolellisesti laadittu puolustus auttavat paremmin pisteiden keräämisessä kuin silmitön räiskintä.

Katso moninpelitiloja esittelevä trailerivideo osoitteessa https://youtu.be/OAtCU80llME.

Battleborn

Erinomaisesti menestyneen Borderlands-pelisarjan tekijästudio Gearbox ja huippulaadustaan tunnettu pelijulkaisija 2K Games vievät räiskintäpelaamisen uudelle tasolle sarjakuvamaisen värikkäällä Battlebornilla. Se tarjoaa vauhdikkaan ja monipuolisen pelikokemuksen, josta löytyy oikeanlainen pelihahmo jokaiseen pelimakuun. Battlebornin kaukaisessa tulevaisuudessa eletään lohdutonta aikaa tuntemattoman vihollisen uhatessa tuhota tähdistä viimeisen pois universumin kartalta. Tilanne kutsuu sankareita nousemaan vastarintaan ja heidät tunnetaan nimellä Battleborn. Pelin räiskintämekaniikka on sekoitus sekä vanhaa ja tuttua että uutta ja erilaista. Nopeatempoinen ja monimuotoinen taistelujärjestelmä kattaa huimat 30 erilaista pelihahmoa, joista jokaisella on erilaiset varusteet, aseet ja erikoisvoimat.

Battleborn julkaistaan PlayStation 4- ja Xbox One -pelikonsoleille sekä PC-tietokoneille 3. toukokuuta 69,95 (konsolit) ja 59,95 (pc) euron kuluttajahinnoin. Hinnat sisältävät 24 prosentin arvonlisäveron. Pelin PEGI-ikäraja on 16 vuotta.

Lisätietoja Internetissä

http://www.battleborn.com
http://www.youtube.com/BattlebornGame