STOP THE PRESS!

Season Film Festival kirkasti jälleen laatuelokuvan kevättä

Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin kevätsesonki nosti esiin uutta laatuelokuvaa Helsingin Kinopalatsissa 31.3.–3.4. Neljättä kertaa järjestetty festivaali esitteli sekä ennakkonäytöksiä että pieniä ja suuria elokuvahelmiä, joita ei tulla muutoin näkemään Suomessa valkokankaalla. Season sai runsaasti kiitosta ohjelmiston kiinnostavuudesta, monipuolisuudesta ja korkeatasoisuudesta. Pitkään viikonloppuun mahtui yli 4000 katsojaa, 18 pitkää elokuvaa, kuusi lyhytelokuvaa, 41 näytöstä ja kaksi keskustelutilaisuutta.

Seasonin avasi Ranskan Oscar-ehdokas Mustang, jonka sisarustarina veti salin täyteen ja hurmasi yleisön. Festivaalin suosituimmaksi elokuvaksi kohosi Noah Baumbachin riemukas uutuus Mistress America, joka on ohjaajan toinen yhteistyö näyttelijä-kumppani Greta Gerwigin kanssa. Suurta suosiota keräsivät myös amerikkalainen indie-tapaus Tangerine ja ennakkona nähty Suffragette, jota seurasi keskustelu feministisestä politiikasta yhteistyössä Naisasialiitto Unionin kanssa. Kate Winsletin tähdittämä The Dressmaker keräsi myös runsaasti katsojia ja kiitosta samoin kuin Trumbo, jonka nimiroolissa nähtävä Bryan Cranston sai suorituksestaan parhaan miespääosan Oscar-ehdokkuuden.

Avajaispäivänä FeMale Comedy -seminaarissa pohdittiin, määrittääkö sukupuoli asioita joille nauramme ja onko komediaa mahdollista tehdä tasa-arvoisesti. Keskustelussa olivat mukana muun muassa ohjaaja Petri Kotwica ja näyttelijä Heli Sutela. Keskustelu on katsottavissa Women in Film & Television Finland ry:n Youtube-kanavalla: https://youtu.be/5TG62cjYCoI

Festivaalin suurimpiin suosikkeihin kuului lumoavan kaunis animaatio Song of the Sea, jonka irlantilaisohjaaja Tomm Moore saapui Seasonin vieraaksi ja oli paikalla kaikissa elokuvansa näytöksissä. Seasonin elokuvasta keräämä katsojapalaute oli runsasta ja kaikin puolin ylistävää. Festivaali sai vieraakseen myös kanadalais-ranskalaisen Marie-Josée Crozen, joka nähdään pääosassa kotimaisessa 2 yötä aamuun -elokuvassa Mikko Nousiaisen vastaparina.

Season esitteli uutta kotimaista lyhytelokuvaa sekä festivaalin virallisessa ohjelmistossa että keskiviikkona järjestetyssä ilmaisessa varaslähtönäytöksessä. Molemmat näytökset saivat lämminhenkisen vastaanoton ja keräsivät runsaasti kiinnostusta ja kiitosta yleisöltä.