STOP THE PRESS!

Laulaja-lauluntekijä Irma Agiashvilin Behind Space -albumi julkaistaan 15.4.2016

Irma Agiashvili - Behind SpaceLaulaja-lauluntekijä Irma Agiashvili julkaisee uuden Behind Space -albuminsa huhtikuun 15. päivä. Johnny Lee Michaelsin tuottama levy on jatkoa Irman vuonna 2013 ilmestyneelle, kehuja keränneelle Sing The Unspoken -esikoisalbumille. Debyytin tapaan myös Behind Space koostuu Irma Agiashvilin ajattomista sävellyksistä ja sanoituksista.

Katso Juha Ilmari Laineen tekemä video In Vain -kappaleeseen tästä: https://youtu.be/QzNjAa5HpcI

Helsingin E-studiolla ja Johnny Lee Michaelsin kotistudiolla vuoden 2015 aikana äänitetty levy peilaa Georgiassa kasvaneen ja Suomeen kahdeksan vuoden ikäisenä muuttaneen Irman matkaa itseensä – niin nykyhetkeen kuin menneeseen. Tämä kuuluu paitsi lyriikoissa, myös levyn soundeissa. Levyllä kuuluu monipuolisesti vaikutteita länsimaisesta musiikista aina bluesista rokkiin ja folkista vaihtoehtopoppiin. Irma ja tuottajansa Johnny Lee Michaels halusivat, että soundista välittyisi yhteen soittamisen lämpö ja elämä, joten levyllä kuullaankin monessa kohtaa livebändiä. Irman ja myös kitaristin tonttia hoitaneen Johnnyn lisäksi mukana ovat useasta kokoonpanosta tuttu rumpali Santeri Saksala, kosketinsoittajavirtuoosi Harri Taittonen sekä uutena tuttavuutena lahjakas skottisyntyinen basisti Roxsy Surowiak.

Kappaleiden tekstit tihkuvat ahdistusta, yksinäisyyttä ja turtumista, mutta etsivät samalla iloa, seikkailua ja nuoruuden viattomuuden aikaan jäänyttä huolettomuutta. Melankolian määrästä huolimatta levyllä on paljon valoa, joka kirkastuu etenkin levyn jälkimmäisellä puoliskolla. Niinpä vaikka vastakohdat kamppailevat levyllä keskenään, jää kuulijalle kokemus ilosta ja toivosta.

”Nimesin albumin Behind Space -kappaleen mukaan sen viittauksensa vuoksi: vanhan uskomuksen mukaan voit toivoa nähdessäsi tähdenlennon ja toiveesi toteutuu. Joskus tuijotellessani avaruuteen mietin, montako toivetta tuonnekin on ajan saatossa kuiskattu. Siitä lähti ehkä naiivi mutta täysin vilpitön ajatus siitä, mitä löytyisi avaruuden takaa. Juuri siitä on kyse koko levyllä, what’s behind dark space. Tämä albumin nimikkobiisi on muuten ensimmäinen kirjoittamani biisi. Nyt se on viimein levytetty, 15 vuoden jälkeen.”, kommentoi Irma valmista levyään.

Levyä juhlistetaan levunjulkaisukeikalla Helsingissä Elmun Baarissa ke 27.4.