STOP THE PRESS!

Tiina Lymin Äkkilähtö -elokuva ylittänyt 100 000 katsojan rajan

Tiina Lymin ohjaama Äkkilähtö-elokuva on ylittänyt 100 000 katsojan rajapyykin. Elokuva on saanut tähän mennessä 100 492 katsojaa. Solar Films -elokuva tuli ensi-iltaan 26.2.2016 ja ylitti maagisen 100 000 katsojan rajan vajaassa kuudessa viikossa. Suomalaisen road movien pääosissa näyttelevät Lotta Kaihua, Jussi Vatanen, Antti Holma, Ville Tiihonen, Marja Packalén ja Eedit Patrakka. Elokuvan on tuottanut Nina Laurio.

Elokuvan levittäjä Katarina Nyman Nordisk Filmiltä on harvinaisesta katsojamäärästä iloinen: ”Äkkilähtö on todellakin löytänyt yleisönsä! Maagisen 100 000 katsojan saavuttaminen on esikoisohjaukselle poikkeuksellisen hieno saavutus.”

Elokuvan tuottaja Nina Laurio on menestyksestä erittäin iloinen ja sanoo: ”Olen todella iloinen, että Äkkilähtö on saanut näin paljon katsojia. Alkuperäisteos, jolla ei ole aikaisempaa tunnettua ilmiötä taustallaan, on aina haastavassa tilanteessa elokuvateattereissa. Uskon, että Äkkilähdön suosioon on vahvasti vaikuttanut ”word of mouth” eli katsojien suositukset omille ystävilleen. Ilahduttavaa on myös se, että Äkkilähtö kiinnostaa hyvin eri ikäisiä katsojia nuorisosta reilusti yli viisikymppisiin. Halusimme tehdä hyvän mielen elokuvan, jossa huumoriin yhdistyy myös koskettavuutta ja ajattelemisen aihetta. On hienoa, että katsojaluvun ja yleisöpalautteen perusteella olemme siinä onnistuneet.”

”Fantastinen tulos! Todellinen koko kansan elokuva ja vahvan naiskaartin tekemänä! Tiina Lymin loistava debyyttiohjaus, rooleissa taitavat Lotta Kaihua, Eedit Patrakka ja Marja Packalén ja kaupan päälle kova miesketju Vatanen-Holma-Tiihonen! Ja käsikirjoitus ja tuotantokin on naisten; Tiinan ja tuottaja Ninan yhteistyö. Tämä on laatuviihdettä kaikille”, Selin hehkuttaa ja kiittää myös yleisöä.