STOP THE PRESS!

Suomalaisen supersankarielokuva Rendelin joukkoon australialainen indie-tähti

Bianca Bradey liittyy Rendel-elokuvan näyttelijäkaartiin huhtikuussa, jolloin suomalaisen supersankarielokuvan viimeiset kuvausviikot käynnistyvät. Bradey on tullut tunnetuksi kulttielokuvan maineeseen nousseen indie-kauhuelokuva Wyrmwoodin myötä.

Rendelin ohjaajalle Jesse Haajalle Bradeyn valinta elokuvaan oli itsestäänselvyys. Haaja vakuuttui Bradeyn osaamisesta nähtyään australialaisnäyttelijän vahvan roolisuorituksen:

– Nähtyäni Biancan Wyrmwoodissa soitin heti seuraavana päivänä tuottajallemme Miika J. Norvannolle ja sanoin, että Stacyn rooliin on vain yksi vaihtoehto ja se on Bianca. 

Komean kotimaisen näyttelijäkaartin kerännyt suomalainen supersankarielokuva saa riveihinsä vakuuttavaa naisenergiaa myös Yhdysvalloista. Bradeyn lisäksi elokuvaan on kiinnitetty Sheila Shah, joka esittää elokuvassa Juliaa. Shah ja Haaja ovat käyneet tiivistä keskustelua elokuvasta ja roolihahmosta jo pitkään ennen kuvauksia, ja Haaja uskoo tuloksen näkyvän valkokankaalla:

 Veikkaan, että Sheilasta saadaan kuoriutumaan jotain sellaista, mitä yleisö ei ole vielä nähnyt.

Ohjaajan odotukset näyttelijöille ovat kovat, mutta ensimmäistä kertaa Suomeen kuvauksia varten saapuva Shah on valmis haasteeseen:

– Olen aina halunnut näytellä supersankarielokuvassa ja olen innoissani, kun pääsen työstämään roolia lahjakkaan ohjaajan kanssa. Odotan myös kuvaamista Suomessa, sillä en ole koskaan käynyt siellä aikaisemmin.

Kuvaukset on määrä päättää ennen toukokuussa pidettäviä Cannesin elokuvajuhlia, joilla Rendeliä tullaan näkemään myös tänä vuonna. Suomalainen supersankari on herättänyt kiinnostusta ulkomaisissa ostajissa jo ennen valmistumistaan:

– Rendelistä on kiinnostuttu ostoaikeissa jo useammasta maasta, joita ei kuitenkaan voida vielä paljastaa. Tiedotamme asiasta, kun se on mahdollista, Haaja lupaa.

Rendeliä esittää Kris Gummerus. Muissa rooleissa nähdään muun muassa Aake Kalliala, Rami Rusinen, Renne Korppila, Alina Tomnikov ja Matti Onnismaa. Elokuva valmistuu vuoden loppuun mennessä.

Rendel-elokuva perustuu mikkeliläisen Jesse Haajan luomaan sarjakuvahahmoon, joka elää synkässä tulevaisuuden Suomessa taistellen pahamaineista VALA-rikosjärjestöä vastaan. Some-hitistä elokuvaksi kasvaneella kieroutuneella sankaritarinalla on jo kymmeniä tuhansia seuraajia.

Elokuvan tuottavat Haaja & Arwo Design, Black Lion Pictures sekä Frozen Flame Pictures.

Internet-sivut: www.rendelmovie.com

Facebook: www.facebook.com/rendelmovie

Twitterwww.twitter.com/RendelMovie