STOP THE PRESS!

All Saints – Red Flag

All Saints - Red FlagTuotanto: K-Gee, Hutch, The Invisible Men, Utters
1. One Strike 2. One Woman Man 3. Make U Love Me 4. Summer Rain 5. This Is War 6. Who Hurt Who 7. Puppet on a String 8. Fear 9. Ratchet Behaviour 10. Red Flag 11. Tribal 12. Pieces
Arvio: 3,5/5

Eräänä päivänä kuulin yllätyksekseni radiosta 90-luvun hittilekaa All Saintsia kera uusien juonien. En ollut tietoinen, että yhtye on tehnyt (käsittääkseni jo toisen) comebackinsa ja nyt uusi Red Flag liehuukin jo soittimessain. Autourheilussa punainen lippu tarkoittaa sitä, että kisa pistetään poikki. Tätä levyä ei kuitenkaan tee mieli keskeyttää, sillä ihan muhevaa poppiahan tämä on.

Pyörää eivät jo karvan päälle viidettä vuosikymmentä käyvät laulajattaret ole keksineet tällä levyllä uudestaan mutta uusi All Saints- tuleminen on nelikon näköinen. Kaunista ja melodista konesoundia ja hienoa laulantaa on levy täynnä. Vähän tasapaksu tämä on mutta mistään teinipopista ei voida puhua, yhtyeen ilmaisu on kypsynyt ja saavuttanut tavallaan jonkinlaisen huipentumansa. Hieman nyanssitonta bändin tulkinta on mutta kyllä tätä ihan mielellään kuuntelee.

Biisimateriaali uppoaa varmasti nykynuoreenkin. Kova tuottajanelikko pitää huolen, että biisit kuulostavat tuoreilta. Ne on kirjoittanut pääosin Shaznay Lewis, joka on aiemminkin ollut yhtyeen pääasiallinen kynäniekka. Ja ei siinä, ihan kelpo poppia nainen on kasannut tuottajaystäviensä kanssa tälläkin kertaa. Ei mitään superhittiä ole seassa, eli ihan päällimmäisenä en osaisi yhtäkään levyn raitaa hyräillä ensi kuuleman jälkeen mutta levy yllättää tasaisuudellaan ja sillä, että sen koko mitalla on laadukkaita, kuuntelua kestäviä teoksia. Hieman neitojen yliheleä laulanta alkaa puuduttaa mutta onneksi joukossa on myös soolo-osuuksia riittämiin.

Sovituksiin on ajoittain ihan satsattu, mikä ennakko-oletusten vastaisesti ilahduttaa. Myös laulustemmat ovat erittäin asiallisessa kuosissa mutta se asia nyt ei varsinaisesti yllätä. Tässä jollain lailla ysäri kohtaa nykypäivän, tekisi mieleni sanoa komeasti mutta ehkä se olisi liioittelua. Sanotaan siis oikeinkin mukiinmenevästi. Tämän yhtyeen ajan pelkään silti olevan ohi mutta ilahduttaa, että jollain lailla ajan hermolla pyrkivät silti olemaan ja pukkaamaan ulos ihan laadukkaan pitkäsoiton Herran vuonna 2016.

Renek for smackthejack.net

Photos copyright by London Records, 2016