STOP THE PRESS!

Robin – Yhdessä – Super Deluxe

Robin - Yhdessä - Super DeluxeTuotanto: Universal
1. Milloin nään sut uudestaan? 2. Salamatie 3. Miten eskimot suutelee? 4. Kultakehykset 5. Silmät kii 6. Samettia 7. Yö kuuluu meille 8. Se tunne kun 9. Ylitit rajan 10. Erilaiset 11. Onnellinen 12. Vahva 13. Lentoon 14. Pystyt mihin vaan 15. Lapin kesä 16. Miten eskimot suutelee? (KOI remix) 17. Salamatie (KIRO remix)
Mukana lisäksi DVD.
Arvio: 4/5

Aika paljon on jo vettä Aurajoessa virrannut siitä kun 13-vuotias Robin ihastutti Frontside Olliellaan. Nyt laulaja on jo ajokortti-iän kynnyksellä, miehistynyt ja ryhdistänyt myös musiikillista ilmaisuaan. Yhden hitin poppiperhosesta ei ollut kyse.

Yhdessä-levyllä Robin duetoi erinäisten suomipopin ykkösnaamojen kanssa ja tällä Super Deluxe- versiolla vasta tavaraa sitten onkin. Remixejä, uusia biisejä ja kaupan päälle DVD:llinen videoita ja Kulttuuritalon keikka viime marraskuulta. Eli faneille pakkohankinta. Yhdessä naulaa Robinin kyllä maamme ykkösriviin, lopullisestiko? Kaiken tämän kohun ja puolesta-vastaan- sekoilun alle jää se tosiseikka, että kyseessä on hyvin lahjakas ja musikaalinen artisti ja kuten tämänkin DVD:n keikat osoittavat, synnynnäinen viihdyttäjä. Kun kaiken lisäksi poitsu on kohtelias, älykäs, lämminsydäminen ja ilmeisen katseenkestävä, on mielenkiintoista nähdä mihin saakka vanheneva popstara vielä pääsee. Missä on Robin 30-vuotiaana? Itse veikkaan rohkeasti, että kestotähtenä suomalaisella viihdetaivaalla.

Niin, eihän tämä minun kohderyhmälleni tehtyä ole mutta tajuaahan melodisen popin päälle sokea Reetakin. Erityisen paljon ilahduttaa moderni tuotanto, jossa on paljon sähinää ja menoa. Nykyään ei ole itsestäänselvyys, että kappaleisiin ladattaisiin melodioita mutta Robinin kohdalla tekijätiimi on pannut parastaan. Mainittu tiimi onkin sekava seurakunta maamme ykköstuottajia. Vanhoista parroista mukana on enää oikeastaan Risto Asikainen, jonka Erilaiset kyllä solahtaa helposti paketin kärkikaartiin etenkin kauniina Iiro Rantalan säestyksenä. Sen sijoittaminen välislovariksi myös osoittaa tuottajien dynamiikantajua. Kyösti Salokorven kynäilemä Samettia on myös levyn kenties parasta antia kauniine kitarakuvioineen ja JVG vetää Silmät kii- raidalla stydimmin kuin monesti. Myös Tommy Lindgrenin (Lentoon) moottoriturpailua on aina mukava fiilistellä.

Helppoahan tätä on arvostella monestakin syystä mutta en itse lähtisi dissaamaan näin isoa kaupallista ilmiötä. Jotain tässä on tehty oikein. Täytetty tarve, joka kuluttajilla kenties tiedostamattomastikin oli. Ja se DVD – kyllähän Robin näyttää isännän otteita sangen hiotun oloisella lavameiningillään. DVD tulee katsottua ihan keskittyen ja nauttien Robinin energiasta ja karismasta. Pakkauksen koskettavin hetki on lopun Lapin Kesä- duetto yhdessä originaaliduden, the one and only Vesku Loirin kanssa. Hieno sukupolvien välinen kohtaaminen, jonka Vesku handlaa himaan todella komeasti. Siihen on hyvä lopettaa tämä sangen viihdyttävä, pinnallinen mutta vauhdikas ja täyteen skäfää pakattu mötkäle.

Renek for smackthejack.net

Photos copyright by Universal Music, 2016