STOP THE PRESS!

Taikuri Janne Raudaskosken uusittu Watti Walopää ja Kadonnut hehku –esitys saa Euroopan ensi-iltansa toukokuussa

Janne RaudaskoskiWatti Walopää ja kadonnut hehku on palkitun suomalaistaikuri Janne Raudaskosken paljon maailmaa nähnyt elämysteatteriesitys, joka on yksi suosituimmista suomalaisista koko perheen esityksistä maailmalla. Teatteria, taikuutta  ja klovneriaa yhdistelevää teosta on esitetty niin Off-Broadwayllä New Yorkissa, isolla loppuunmyydyllä kiertueella Kiinassa, pitkällä kiinnityksellä Manilassa kuin kolmessa teatterissa Lontoossakin. Nyt tämä alun perin vuonna 2008 kantaesityksensä saanut teos saa uuden Euroopan ensi-iltansa pidempänä ja näyttävämpänä versiona Kansallisteatterin Suurella näyttämöllä. Esityksestä puolet on Suomessa ennennäkemätöntä materiaalia. Luvassa on kolme esitystä toukokuun 24. ja 25. päivä ennen kuin Raudaskoski lähtee teoksella Kiinan kiertueelle. Kiinan kiertue alkaa  jo 29.5 ja kiertää Xi’an Concert Hallin, Suzhou Culture And Arts Centren, Nantong Children’s Palacen  sekä Wuxi Culture Palacen. Esityksiä on Kiinan isoissa konserttisaleissa kahdeksan.

Katso esityksen traileri tästä:  https://www.youtube.com/watch?v=eh-UoPexo54

WATTI WALOPÄÄ JA KADONNUT HEHKU

Kaisan yöpöydän esineet heräävät henkiin. Kaikki menee hyvin, kunnes Raudaskosken esittämän yölamppu Watti Walopään pää sammuu. Vesa Vierikon äänellä puhuva multimediakännykkä Simo Simkortti sekä Tuija Nuojuan esittämä kuvankaunis valokuva Kaisa Kuva yrittävät auttaa Walopäätä palauttamaan kadonneen loistonsa.

Esityksen tarina etenee klovnerian ja taikuuden avulla. Näyttämön ja katsomon täyttävät suuret tunteet ja visuaaliset ihmeet, kuten levitoiva ja itsensä lilliputiksi kutistava Walopää, jättimäiset purkkapallot ja huikea kupladisko!

”It is absolutely mind-blowing what Janne can create on stage and guaranteed to amaze even the sternest of cynic. A real joy to watch!” / Your Local Guardian, London.

JANNE RAUDASKOSKESTA

Vuoden taikuriksi vuonna 2014 valittu Janne Raudaskoski on toiminut ammattitaikurina jo vuodesta 1997. Suomen- ja pohjoismaiden taikurikilpailuja voittanut Janne on kehittänyt ainutlaatuisen esittävän taiteen muodon, joka yhdistää taitavasti taikuutta, klovneriaa, elokuvaa ja teatteria. Nurmijärveltä kotoisin oleva Janne nimittää esityksiään elämysteatteriksi. Oman  yrityksensä toimitusjohtajana työskentelevällä, monipuolisella miehellä on ohjelmistossaan kaksi elämysteatteriesitystä: kokoperheen tarina Watti Walopää ja kadonnut hehku sekä aikuisille ja nuorisolle suunnattu The Outsider.

Esitykset ovat herättäneet runsaasti kiinnostusta myös kansainvälisesti.  Espoon kaupunginteatterissa 2011 ensiesityksensä saanut The Outsider on lukuisten Suomen esitysten lisäksi ehtinyt matkaamaan jo Italiaan, Liettuaan, Venäjälle ja useaan otteeseen Ruotsiin. Vuoden 2015 syksyllä The Outsider oli mukana maailman suurimmilla taidefestivaaleilla Edinburghissa  ja maaliskuussa 2016 sillä oli viisi loppuunmyytyä esitystä Kolumbian isoilla  Iberoamericano de Teatro de Bogota –festivaaleilla.