STOP THE PRESS!

Metsästäjä ja talvinen taistelu (The Huntsman: Winter’s War)

Metsästäjä ja talvinen taisteluOhjaus:  Cedric Nicolas-Troyan
Käsikirjoitus: Evan Spiliotopoulos, Craig Mazin
Tuotanto: Joe Roth
Pääosissa: Chris Hemsworth, Jessica Chastain, Charlize Theron, Emily Blunt, Nick Frost, Sam Claflin, Rob Brydon
Arvio: 1/5

Vuonna 2012 valmistunut Lumikki ja metsästäjä -elokuva kertoi klassisen Grimmin veljesten sadun hollywoodmaiseen tapaan. Sen verran hyvin elokuva menestyi lippukassoilla, että pienestä skandaalista huolimatta studio päätti kuitenkin tehdä omanlaisensa jatko-osan.  Samalla myös ohjaaja vaihtui ja tilalle palkattiin monen mutkan jälkeen edellisen elokuvan erikoistehosteista omalta osaltaan vastannut Cedric Nicolas-Troyan.

Ilkeän kuningataren Ravennan (Charlize Theron) sisar Freya (Emily Blunt) rakastuu yhä naimisissa olevaan Blackwoodin herttuaan. Eikä aikaakaan, kun tämä odottaa miehelle lasta. Mies on luvannut ottaa vaimostaan eron mennäkseen naimisiin uuden rakkautensa kanssa, mutta eräänä yönä tapahtuu jotain kammottavaa. Freya löytää miehen lapsen kehdon viereltä kädet veressä. Lapsensa murhasta järkyttynyt nuori nainen saa raivokohtauksen ja tappaa miehen jäädyttämällä. Ravenna lähettää siskonsa pohjoiseen, jossa hän voi toimia oman alueensa hallitsijana.
Tunteensa jäädyttänyt ”jääkuningatar” kasaa omaa armeijaansa lapsista, jotka ovat jääneet kotona ilman rakkautta ja turvaa. Hän lupaa, että heistä tulee osa hänen perhettään. Tarinassa seurataan myös kahden lapsen kehitystä, jotka ovat jo pienestä pitäen olleet erinomaisia taistelijoita. Eric (Chris Hemsworth) ja  Sara (Jessica Chastain) viihtyvät yhdessä muutenkin kuin pelkästään vihollisia vastaan taistellen. Tämä ei jää myöskään kuningattarelta huomaamatta ja hän haluaa erottaa heidät. Vuosia myöhemmin he kohtaavat, kun Lumikin linnasta on kadonnut se kuuluisa ”ken on maassa kaunehin” -peli.

Tätä elokuvaa kutsutaan edellisen elokuvan esiosaksi. Kyllä se sitäkin on, mutta enemmän tässä mennään jälkimainingeissa. Jotta en liikaa paljasta, niin punainen lanka kokonaisuuteen on tuo kirottu peili. Samalla voidaan sanoa hyvästit Grimmin veljesten luomalle satumaailmalle, sillä sitä ei tässä ole nimeksikään. Nuorta yleisöä on pyritty houkuttelemaan keveillä romanttisilla kuvioilla, tehosteörkeillä ja toiminnallisilla kohtauksilla. Pahiten rähmällään on itse käsikirjoitus. En oikein ymmärrä, miksi katsojia suorastaan pidetään pilkkanaan huonosti kehitellyllä tarinalla. Lieneekö syynä, että liian monella ihmisellä studiosta lähtien on ollut näppinsä pelissä elokuvassa. Tähän verrattuna esimerkiksi Disney-yhtiön pari vuotta sitten valmistunut Maleficent on suorastaan mestariteos. Kun ohjaajaksi palkataan erikoistehostemies, suurimmaksi osaksi  se pienikin draama jää massiivisten tehosteiden alle. Nyt jäivät myös näyttelijäsuoritukset, joista ehkä koskettavimman tekee Emily Blunt surusilmäisenä jääkuningattarena.

Mukana myös elokuvateattereissa nähdystä versiosta hieman pidempi versio. Lisämateriaalina tarjolla on mm. ohjaajan kommenttiraita, poistettuja kohtauksia kommenttien kera ja useita making of dokumentteja.

Jukka L. Savolainen for smackthejack.net

Photo’s Copyright by Universal Sony Pictures Home Entertainment Nordic, 2016

Traileri: