STOP THE PRESS!

Mother’s Day

Mother's DayOhjaus:  Garry Marshall 
Käsikirjoitus: Anya Kochoff-Romano, Lily Hollander, Matt Walker, Tom Hines 
Tuotanto: Brandt Andersen, Howard Burd, Daniel Diamond, Mark DiSalle, Mike Karz
Pääosissa: Julia Roberts, Kate Hudson, Jennifer Aniston, Jason Sudeikis, Shay Mitchell, Timothy Olyphant, Hilary Duff, Jon Lovitz, Margo Martindale, Jack Whitehall 
Arvio: 1/5

Sandy (Jennifer Aniston) on kahden kouluikäisen pojan yksinhuoltajaäiti, jonka mies on lähtenyt nuoren naisen matkaan. Vaikka välit exään ovatkin kunnossa, niin vääntöä syntyy. Menestyskirjailija ja tv-tähti Miranda (Julia Roberts) on vuosia sitten antanut tyttärensä adoptiotavaksi ja keskittynyt uraansa. Kristin (Britt Robertson) taas on tuore äiti, joka epäröi suostua lapsensa isän kosintaan, sillä hänen mieltään painaa biologisen äidin löytäminen. Jesse (Kate Hudson) on parisuhteessa intialaistaustaisen lääkärimiehen kanssa. Hänen vanhempansa eivät voi sietää ulkomaalaistaustaisia ihmisiä, olivatpa he kuinka amerikkalaissyntyisiä – varsinkaan äidin kanssa ei ole vuosikausiin juteltu kasvotusten. Vaimonsa ja lasten äidin sotilasoperaatiossa menettänyt Bradley (Jason Sudeikis) ei ole koskaan ollut perheen jokapäiväisten asioiden hoidossa kovinkaan hyvä. Vanhempi tyttäristä yrittää auttaa isäänsä parhaansa mukaan, mutta kyllästyy hänen saamattomuuteensa. Tilanteeseen on saatava muutos, ennen kuin se on myöhäistä.

Veteraaniohjaaja Gerry Marshall (s. 1934 – k. 2016) tunnetaan legendaarisen Onnen päivät -tv-sarjan luojana ja varsinkin Julia Robertsin ja Richard Geren tähdittämän Pretty Woman -elokuvan ohjaajana. Viime vuosina herra on intoutui tekemään ”teemaelokuvia” kuten ’Valentine’s Day’ ja ’New Year’s Eve’. Tällä kertaa käsittelyssä on monien rakastama äitienpäivä. Mikäpä siinä, kyllä sekin toki ansaitsee omanlaisensa elokuvan, mutta ei nyt aivan tällaista. Vaikka vanhaherra Marshallille tunteikkaiden tarinoiden kerronta sallittakoon, niin aivan käsittämättömän kehnoa käsikirjoitusta olisi turha miehen eteen edes antaa.  Elokuva on monin tavoin kökkö. Käsikirjoittajat ovat haluneet änkeä mukaan kaiken mahdollisen äitiydestä ja vanhemmuudesta, sekä lisätä soppaan hivenen isänmaallisia elementtejä. Ei ihme, että näyttelijät vaikuttavat rooleissaan poissaolevilta ja monet tunteikkaat – esimerkiksi romanttiset – tilanteet ovat kuin huonosti kirjoitetun b-luokan tv-sarjan jaksosta. A-luokan näyttelijöiden tulkitsemana ei pysty muulle nauramaan kuin tilanteiden korniudelle. Mother’s Day on kamalan heikko suoritus tämän tason tiimiltä.

Jukka L. Savolainen for smackthejack.net

Photo’s Copyright by SF Studios, 2016

Traileri: