STOP THE PRESS!

The 33

The 33Ohjaus: Patricia Riggen
Käsikirjoitus: Mikko Alanne, Craig Borten, Michael Thomas
Tuotanto: Mike Medavoy, Robert Katz, Edward McGurn
Pääosissa: Antonio Banderas, Rodrigo Santoro, Juliette Binoche, James Brolin, Bob Gunton, Gabriel Byrne, Cote de Pablo
Arvio: 2,5/5

Vuonna 2010 Chilessä romahti kulta- ja kuparikaivos. Maan alle jäi kaivosyhtiön monenlaisten laiminlyöntien takia loukkuun 33 miestä, ja heidän pelastusoperaationsa herätti kiinnostusta ympäri maailman. Patricia Riggenin ohjaama The 33 kertoo tuosta tapauksesta näytelmäelokuvan keinoin.

Kaivoksen sortumisen jälkeen 33 miestä onnistuu pääsemään turvahuoneeseen, mutta pelastumisen todennäköisyys on pieni: ruokaa on vain muutamaksi päiväksi, mikä ei millään riitä, kun pelastajien pitäisi päästä porautumaan 700 metrin syvyyteen. Miesten välit kiristyvät, mutta johtajaksi valikoitunut Mario Sepúlveda (Antonio Banderas) pitää jöötä. Maanpinnalla puolestaan pitävät meteliä miesten vaimot ja siskot, ja he saavatkin vauhtia pelastustoimiin.

Miesjoukko jumissa jossain maakolossa ei kuulosta erityisen elokuvalliselta aiheelta, mutta hyvin Riggen pitää yllä jännitettä maanalaisten ja –päällisten tapahtumien välillä. Erinomaisen tehokkaasti toteutettu kaivoksen sortuminen lupailee ohjaajalle loistouraa toimintaelokuvien parissa. Keskivaiheilla elokuva kuitenkin notkahtaa pahasti, on lauluesityksiä sun muita; surrealismin ja huumorin puolelle lipsahtava kohtaus miesten ruokaunelmista on kuin toisesta elokuvasta. Vähän tulee sellainenkin olo, että riistetäänkö jo ennestään riistettyjä kaivosmiehiä vielä lisää tällaisella elokuvalla.

Ekstroissa lyhyet pätkät kaivoksen romahduksen kuvaamisesta ja tapauksen saamasta kansainvälisestä huomiosta.

Vesa Skaffari for smackthejack

Photo’s Copyright by Warner Bros. Entertainment Inc, 2016

Traileri: