STOP THE PRESS!

Vuoden 2016 Kesäkumibiisi tekee historiaa: ensimmäistä kertaa ulkomainen esittäjä

Kesäkumibiisin esittäjänä kampanjan historian ensimmäinen ulkomainen artisti
Esittäjinä huippusuosittu DJ-duo Tungevaag & Raaban yhdessä suomalaisen VENIORin kanssa 

YleX:n ja Väestöliiton vuosittaisen Kesäkumikampanjan virallisen Kesäkumibiisin esittää tänä vuonna ulkomainen artisti, ensimmäistä kertaa kampanjan historiassa. Biisin tekijöinä ovat ruotsalais-norjalainen DJ-duo Tungevaag & Raaban sekä suomalainen nuori poptähti VENIOR, joten kappaleella kuullaan todellista pohjoismaista yhteistyötä.

Ruotsalais-norjalaisen DJ-duon Tungevaag & Raaban muodostavat Martin Tungevaag ja Robbin Söderlund. DJ-kaksikko nousi listojen kärkeen ympäri maailmaa hitillään Samsara (feat. Emila). Suomessa Samsara nousi listojen kärkeen niin radioissa kuin Spotifyssa ja on kerännyt jo lähes kahdeksan miljoonaa streamia. Samsaran jälkeen DJ-kaksikon hitit ova jatkaneet voittokulkuaan ja Parade, Russian Roulette sekä Wolf ovat yhteensä saaneet pelkästään Suomessa huikeat 20 miljoonaa streamia. Kansainvälisesti Samsara –hitillä on lähes 80 miljoonaa striimiä Spotifyssa.

Tungevaag & Raaban nauttivat erityistä suosiota Suomessa ja siksi Kesäkumibiisin tekeminen oli duolle herkullinen tilaisuus. ”Oli selvää, että tämä pitää tehdä. Emme olleet tehneet aiemmin valmiiseen kampanjaan biisiä – etenkään sellaiseen, joka on tehty kondomin ympärille, mutta tämä oli hauskaa”, Martin Tungevaag kertoo YleX:lle.

Tungevaag & Raaban esiintyi jo viime kesän Weekend Festivaalin päälavalla 60 000 –päisen yleisön edessä, ja heidät nähdään samalla lavalla jälleen ensi elokuussa Weekend Festivaalin yhtenä pääesiintyjistä. Weekend Festivaalin lisäksi duo nähdään myös YleX Popissa ja Raumanmeren Juhannuksessa.

VENIOR on 21-vuotias laulaja/lauluntekijä/tuottaja, joka on syntynyt Suomessa, mutta asuu ja tekee musiikkia tällä hetkellä Lontoossa ja Tukholmassa. Viimeiset vuodet VENIOR on matkustanut ympäri maailmaa työskennellen muiden biisinkirjoittajien, tuottajien ja DJ:den kanssa. VENIORin musiikissa elektroninen pop kohtaa hiphopin ja kaiken kruunaa VENIORin upea ääni sekä vahvat mutta leikkisät lyriikat.

VENIOR on mukana Ruotsin Spotifyn Spotlight on 2016 -kampanjassa, johon Spotify on valinnut artisteja, joiden he uskovat tekevän läpimurron tänä vuonna. VENIOR on kampanjan ainoa suomalaisartisti ja samalla ensimmäinen suomalainen, joka arvostetulle listalle on valittu. Aiempien vuosien Spotlight-listalla olleita artisteja ovat mm. Kygo, Hozier, James Bay, Tove Lo ja Seinabo Sey. Myös YleX uskoo VENIORin breikkaamiseen, sillä YleX:n musiikkitoimitus valitsi hänet ”YleX Läpimurto 2016” -palkinnon voittajaksi. ”On todella hauskaa olla mukana tällaisessa proggiksessa missä saa tehdä yhteistyötä genrerajojen yli ja artistien kanssa jotka tekee erilaista musaa kuin minä. Tämä on myös hyvä ja tärkeä kampanja joten kivaa olla mukana siinä”, kertoo VENIOR.

Kesäkumibiisi julkaistaan 20. toukokuuta ja livenä kappale kuullaan ensimmäisen kerran 4. kesäkuuta YleXPopissa Lahdessa, jossa Tungevaag & Raaban nousevat lavalle yhdessä VENIORIN KANSSA.