STOP THE PRESS!

Adam’s Venture: Origins

Adam's Venture OriginsTekijä:  Vertigo Games BV
Julkaisija: Soedesco

Arvio: 2/5

Näitähän pelejä riittää – siis näitä Tomb Raiderin menestyksellä ratsastajia. Tällä kertaa päähahmon täsmäaseena on heittokoukku, ja sen varassa kiikutaan liiankin hartaasti. Adam Venture on huonolla ääninäyttelijällä siunattu sankari 1920-luvun maailmassa.

Käsikirjoitus liikkuu jopa kristillisyyden saralla ja tällä kertaa pelaajan tehtävänä on löytää Eedenin puutarha. Sitä etsiessä kiikutaan köyden varassa luolissa, viidakoissa sekä talojen katoilla. Pelaajan toverina kulkee Evelyn-niminen naishahmo, jolle pääsankari heittelee välillä hyvinkin sovinistisia herjoja. Onneksi Evelyn osaa kuitenkin ladata takaisin.

Tuttu pelirakenne on nähty jo useaan kertaan, eikä vähiten Uncharted-peleissä. Liikkuminen ja kiikkuminen koukun varassa puuduttaa ja turhauttaa välillä, kun palapelin osasia ei meinaa löytyä, ja pelaaja heijaa itseään uudestaan alkupisteeseen. Pelin idea ovat kuitenkin kinkkiset puzzlet, ja niitähän riittää. Toisaalta puuduttavasti, mutta kuitenkin sopivan koukuttavasti. Paljolti matematiikkaan ja palojen liikutteluun nojautuvat arvoitukset ovat mielenkiintoisia sekä hyvässä että pahassa.

Tarina on melkoisen kökkö ja ääninäyttely surkeaa, mutta pelissä kuitenkin on oma viehätyksensä kaiken maailman Lara Croftien jälkeen.

Gekko Paavilainen for smackthejack.net

Photo’s Copyright by Soedesco, 2015