STOP THE PRESS!

The Boxer Rebellion – Ocean by Ocean

The Boxer Rebellion - Ocean by OceanTuotanto: Amplify / Absentee
1. Weapon 2. Big Ideas 3. Let’s Disappear 4. Pull Yourself Together 5. Firework 6. Keep Me Close 7. Redemption 8. The Fog I Was Lost In 9. You Can Love Me 10. Let It Go
Arvio: 3,5/5

Lontoolaisen indie-tuttavuuden The Boxer Rebellionin viides pitkäsoitto vie rentoihin tunnelmiin. Miesten musiikki ei ole täkäläisittäin kovin tuttua mutta se on soinut lukuisissa TV-sarjoissa ja elokuvien soundtrackeilla. Se on oikein, sillä tässä musiikissa on hyvää tunnelmaa ja tiettyä visuaalisuutta. Arvan kääntöpuolena levy on vähän nivusiinpuhaltelua.

Päällimmäisenä jää mieleen laulaja Nathan Nicholsonin huikean pystyvä ääntely ja voihkinta korkealta…ja ei nyt niin kovaa mutta taitavasti. Yhtyesoitanta tukee solistinsa eeppistä vokalisointia muutamilla sangen maukkailla sovituksellisilla nyansseilla ja nuoren U2:n mieleen tuovilla kauniilla sointukaarilla. Eteeriset melodiakulut seuraavat toistaan ja levy pysyy mukavan simppelinä taustamusiikkina koko kestonsa. Sen enempään siitä ei valitettavasti olekaan. Tämä ei varsinaisesti tanssita ja tarkemmalla katsannalla myös kuulee, että yhtye on vähän nyanssiton. Mutta onneksi tietyllä tapaa sympaattinen.

Tämä ei voisi tulla muualta kuin Sumujen saarelta. The Boxer Rebellion on brittiläisen rockin kuvastonsa opetellut, sorvannut soppaan kaikkea mahdollista menneiltä vuosilta, sekoittanut ja kaatanut martinilasiin koktailin, joka kyllä maistuu ainakin ajoittain ihan hyvältä. Moni kappale vie utuisiin tunnelmiin. Yhtye soittaa hyvin, napakalla mutta kevyellä otteella ja ilmeisen vahva keikkailukokemus kuuluu osaamisena. Tämä on hyvää pikkumusiikkia brittiläisen rockmusiikin faneille. Tämän voi kuvitella soittamaan johonkin lontoolaiseen puolisuureen krouviin. Jengi mouruaa lisää.

Muutama kappale on ihan oikeasti mainio, kuten esimerkiksi sinkkunakin kuultu Big ideas sekä Redemption, joista jälkimmäinen voisi ihan hyvin nousta vaikkapa klassikoksi. Kun sellainenkin kaunis, melodinen kappale on saatu aikaan, niin eihän yhtyettä moittiminen ole. Hyvä tunnelma, pikkunättejä kappaleita, joista olisi paremmalla valmistelulla ehkä voitu saada kasaan vielä tiukempi kokonaisuus. Ei sillä, että tässä nyt isompaa haukkumista näinkään. Sääli vain, että usea kappale menee vähän ohi jälkiä jättämättä.

Renek for smackthejack.net

Photos copyright by Kobalt Label Services, 2016