STOP THE PRESS!

Kotimainen GiFu-tiimi kapusi menestykseen Rainbow Six Siege -turnauksessa

Vain kultamitali jäi suomalaiselta GiFu-tiimiltä saavuttamatta, kun Ubisoftin suositussa Rainbow Six Siege -toimintapelissä oteltiin suuressa ESL-turnauksessa viime viikonloppuna. Viime vuoden lopulla julkaistu Rainbow Six Siege on elektronisen urheilun parissa varsin uusi tulokas. Tästä huolimatta tiivistunnelmainen joukkuepeli on löytänyt innokkaan pelaajakunnan varsin nopeasti.

Viime viikonloppuna oteltiin Rainbow Six Pro League -kauden finaaliottelu Saksan Kölnissä ja kotimainen GiFu-joukkue kipusi lopulta hopeasijalle. Vastassa ollut Penta Sports oli kenties ennakkosuosikki, mutta helpolla ei GiFu tappiotaan myöntänyt. Vaikka kultamitali ja voittajan palkkiopotti jäivät tällä kertaa saamatta, voi kovatasoista suorittamista vaatinutta hopeasijaa pitää erinomaisena suorituksena.

Finaalitapahtuman voi katsoa kokonaisuutena osoitteessa https://www.twitch.tv/rainbow6/v/65067474.

Taktisen ja toimintapitoisen erikoisryhmätoiminnan ykkösnimi Tom Clancy’s Rainbow Six Siege vie pelaajansa jännittävän ja kiihkeätunnelmaisen toiminnan maailmaan, jossa lainvalvojat ja ammattirikolliset ottavat yhteen toistensa kanssa. Rainbow Six -pelisarja ei kuitenkaan edusta suoraviivaista räiskimistä, vaan rakentuu tarkkaan laadittujen strategioiden ja taktisten toimintamallien varaan. Poliisin ja armeijan erikoisryhmistä tutut erikoisvälineet, kuten erilaiset räjähteet, kranaatit, suojakilvet ja monet muut apuvälineet ovat yhtä tärkeässä osassa kuin vaativaan voimankäyttöön tarkoitetut ampuma- ja lähitaisteluaseet. Tom Clancy’s Rainbow Six Siege onkin yhdistelmä sekä kiivasta räiskintää, vaarallisia lähitaistelutilanteita että taktista osaamista ja strategista pohdintaa. Yksinpelin lisäksi Tom Clancy’s Rainbow Six Siege tarjoaa monipuoliset moninpelitilat, joissa pelaajat voivat toimia ryhmissä toisiaan vastaan. Peli soveltuukin erinomaisesti myös elektronisen urheilun temmellyskentäksi.

Tom Clancy’s Rainbow Six Siege julkaistiin sekä PlayStation 4- ja Xbox One -pelikonsoleille että Windows-tietokoneille 1. joulukuuta 2015. Pelin ikäraja on PEGI 18.