STOP THE PRESS!

Angry Birds – elokuva

The Angry Birds MovieOhjaus:  Fergal Reilly, Clay Kaytis, suomenkielinen ohjaus: Antti LJ Pääkkönen
Käsikirjoitus: Jon Vitti, suomennos: Aki Heinlahti
Tuotanto: Catherine Winder, John Cohen
Suomenkieliset äänet: Riku Nieminen, Antti Lang, Joonas Saartamo, Tommi Korpela, Pirjo Heikkilä, Ville Myllyrinne, Kari Ketonen, Paula Vesala, Peik Stenberg, alkuperäisäänet: Jason Sudeikis, Josh Gad, Danny McBride, Maya Rudolph, Kate McKinnon, Sean Penn, Tony Hale, Keegan-Michael Key, Bill Hader, Peter Dinklage
Arvio: 5/5

Keskellä valtamerta sijaitsevalla saarella asuu onnellisia lintuja. Ne ovat niin onnellisia, etteivät ne kaipaa edes lentotaitoa, mutta heidän joukossaan on kolme todella omituista yksilöä. Red (Riku Nieminen/Jason Sudeikis) on kärsinyt pienestä pitäen äkkipikaisuudesta – siksi hän tarvitsee opastusta vihanhallintaan. Sakke (Antti Lang/Josh Gad) on vauhdikas keltainen veijari, joka ei tahdo pysyä paikallaan. Pommi (Joonas Saartamo/Danny McBride) on nimensä mukaisesti räjähtävä tyyppi. Ongelma on se, että hän ei osaa kuitenkaan räjähtää tarpeen vaatiessa. Eräänä päivänä lintujen paratiisisaaren ylle saapuvat sikamaisen vihreät pilvet, kun possut saapuvat oudot aikeet mielessä.

Voi Rovio minkä teitte! Järjestitte sellaisen positiivisen jymy-yllätyksen, että oksat pois. Angry Birds -elokuva on aidosti hauska, viihdyttävä ja ennen kaikkea pelielokuvaksi moniulotteisempi kuin tällä osastolla on aiemmin nähty. Tarinan kehittämiseen ja käsikirjoitukseen on todella panostettu, eikä huumorissa ole säästelty. Katsojien eteen tarjoillaan sopivanlainen sekoitus sekä anarkistista että hillitympää huumoria ja näin se saavuttaa erinomaisella tavalla kaikenikäisen yleisön. Visuaalisella ja audiopuolella hyödynnetään raikkaalla tavalla vauhdikkaita elokuvallisia elementtejä ja siihen yhdistellään peleistä tuttuja juttuja. Jos näin laadukkaalla linjalla Rovio jatkaa eteenpäin, niin sillä on erinomainen mahdollisuus nousta animaatiostudioiden kärkikastiin. Angry Birds -elokuva on yksiselitteisesti viiden tähden viihdepläjäys!

Muuten lopputekstien alkaessa kannattaa avata kännykästä Angry Birds Action -ohjelma, sillä luvassa on jotain kivaa pelattavaa.

Lisämateriaalina on tarjolla mm. neljä animaatiota, joista yksi on aivan uunituore,on making of -dokumentteja elokuvan tekemisestä ja hahmoista. Lisäksi poistettuja kohtauksia.

Jukka L. Savolainen for smackthejack.net

Photo’s Copyright by Universal Sony Pictures Home Entertainment Nordic AB, 2016

Traileri: