STOP THE PRESS!

Haastattelussa: näyttelijä Zooey Deschanel

The Driftless AreaSuorituksesi The Driftless Area -elokuvassa on selkeä suunnanmuutos aiemmista komediallisista töistäsi, kuten TV-sarjasta ”New Girl” tai esimerkiksi elokuvasta Rock the Kasbah. Halusitko tehdä tämän elokuvan kaltaista vakavahenkisempää materiaalia? 

Zooey Deschanel (ZD):  Tein tämän ollessani tauolla ”New Girl” -sarjasta… ja halusin vain tehdä jotain erilaista. Olen koko urani keskittynyt siihen, ettei minua lokeroida millään tavalla ja yritän tehdä todella erilaisia rooleja joka kerta kun aloitan uuden projektin. Kun teet TV-sarjaa, saat väistämättä paljon enemmän näkyvyyttä, mikä on kyllä hienoa, mutta siinä ohessa on yritettävä saada rooleja, jotka haastavat eri tavalla.

Näyttelemäsi hahmo, Stella, on ainutlaatuisen eteerinen. Kertoisitko minkälainen haaste oli esittää tuota suorastaan tuonpuoleista ominaisuutta maanläheisesti?

ZD: Luulen, että hän on ansassa siinä tuonpuoleisuudessa. Ja ennen kaikkea hän.. haluaa olla maanläheinen. Tällaisen hahmon näytteleminen, joka on eteerinen mutta maanläheinen, on haasteena hauska.

Elokuvaa katsellessa hänen todellinen luonteensa on arvoitus. Joutuiko ohjaaja Zachary Sluser koskaan muuttamaan suoritustasi siten, ettei sitä paljasteta liian nopeasti? 

ZD: Elokuvan tarina on kirjoitettu siten, että pitääkin arvuutella… ja sillä tavalla se myös kuvattiin. Zach päätti pitää tarinan mystisenä ja mielestäni hän oli siinä erinomainen.  Vaikka hän onkin ohjaajana ensikertalainen olin todella vaikuttunut hänen kanssaan työskentelystä. Häneltä on tulossa vielä monta hyvää elokuvaa.

The Driftless AreaHahmosi löytää Anton Yelchinin esittämän Pierren kaivon pohjalta ja pelastettuaan tämän, nämä kaksi aloittavat suloisen ja haparoivan romanssin. Minkälaista oli työskennellä Antonin kanssa? 

ZD: Anton on loistava näyttelijä. Hän on niin nuori kundi, mutta todella fiksu ja tuo hahmoon sellaisia elementtejä, joita en olisi osannut edes aavistaa. Hän mietti hahmoaan joka suunnalta.

Stellalla on myös tärkeä suhde mystisen vanhemman miehen Tim Geerin kanssa, jota näyttelee kolmasti Tony Awardin voittanut ja Oscar-ehdokkaana ollut Frank Langella (mm. Frost/Nixon). Minkälaista oli näytteleminen Frankin kanssa? 

ZD: Hän on paras. Rakastan Frankia. Meillä oli erään porukan kanssa illallinen, jonka Frank järjesti ja… hän on vain aivan uskomaton persoona. Hän on todella hämmästyttävä ihminen. Hänen kanssaan on kiehtovaa keskustella.

Pelottaako sinua koskaan työskennellä hänen kaltaistensa kokeneiden konkareiden kanssa? 

ZD: Ei, sillä heiltä voin oppia paljon uusia asioita näyttelemisestä.

Jotkut arvostelijat ovat kuvailleet The Driftless Arean “lynchmäiseksi.” Molemmat vanhempasi työskentelivät David Lynchin ”Twin Peaks” -sarjassa, onko tuolla termillä sinulle jokin erityinen merkitys? Oletko herran estetiikan fani? 

ZD: Olin jotain kahdeksan vanha, kun sarja pyöri TV:ssä ja vanhempani antoivat minun katsoa joitakin jaksoja. Jo silloin se oli vastustamaton; hänen tyylissään on jotain ihmeellistä. Tietynlaista samankaltaisuutta tässä elokuvassa on Lynchin ja Coenin veljesten teosten kanssa, mutta kuitenkin tämä on oma juttunsa. Se kuitenkin nostaa hattua noille hienoille elokuvantekijöille.

”The Driftless Area” myynnissä Blu-rayna ja DVD:nä nyt!

Kuvat: Driftless Area, LLC., 2015