STOP THE PRESS!

Pink Floyd, Led Zeppelin, Bruce Springsteen, R.E.M. ja Janis Joplin Tullikamarille!

Pink Floyd, Led Zeppelin, Bruce Springsteen, R.E.M. ja Janis Joplin Tullikamarille!

Esiintyjät:
Letz Zep (UK) – A Tribute to Led Zeppelin
Pulse – The Finnish Tribute to Pink Floyd
The Ghost of Bruce Springsteen & The E-Street Band
Men on the Moon plays R.E.M.
Janis Joplin is Alive : A Tribute by Noora Louhimo Experience

Tampereen Tullikamarin Pakkahuoneella ja Klubilla soi perjantaina 30. syyskuuta suurten bändien suuri musiikki. Ensimmäisessä Tampere Tribute Festival -tapahtumassa esiintyvät brittiyhtye Letz Zep – A Tribute to Led Zeppelin sekä kotimaiset Pulse – The Finnish Tribute to Pink Floyd, The Ghost of Bruce Springsteen & The E-Street Band, Men on the Moon plays R.E.M. ja Janis Joplin is Alive : A Tribute by Noora Louhimo Experience.

Brittiyhtye Letz Zep on kokeneiden kehäkettujen tarkkaan ja hartaasti rakennettu tribuutti. Muun muassa Ozzy Osbournen, Roger Daltreyn, Dr. Feelgoodin ja Uriah Heepin kanssa hankittu kokemus kuuluu orkesterin paneutumisessa Led Zeppelinin klassikoihin. Stairway to Heaven, Whole Lotta Love, Kashmir tai Dazed and Confused ovat biisejä, joiden esittäminen ei onnistu keneltä tahansa.

Mikä hienointa, Letz Zep on saanut jopa aidot Led Zeppelin -miehet innostumaan tekemisestään. “Kävelin esiintymissaliin. Näin itseni”, totesi Robert Plant yhtyeestä, joka on soittanut jo yli 30 maassa ja neljällä mantereella. Viime marraskuussa bändi esiintyi Helsingin Savoy-teatterissa ja sai innostuneen vastaanoton. Syyskuussa on Tampereen vuoro kokea “Maailman paras tribuutti suurelle Led Zeppelinille”, kuten BBC:n Radio 2:n juontaja Chris Evans on todennut.

Vuonna 2005 perustettu Pulse on saavuttanut vankan aseman ja suuren yleisön kaikkialla, missä se esiintyy. Yhtyeen tarkka ja autenttinen ymmärrys Pink Floydin materiaalista sekä laulaja Thierry Meyorin tulkinta progressiivisen rockin klassikoista saa näyttävää tukea visuaalisista elementeistä, joiden kautta jokaisesta Pulsen keikasta muodostuu totaalinen nautinto. Wish You Were Here, kuten Pink Floyd totesi vuonna 1975.

The Ghost of Bruce Springsteen & The E-Street Band tuo Pomon bändeineen lähelle Sinua. Saku Virtasen johtama orkesteri soittaa Riverin ja monet muut amerikkalaiset suuret hitit hämmästyttävän autenttisesti. Erityisesti Sakun Bruce-suoritus on vaikka vertaa: tamperelainen ei ainoastaan kuulosta newjerseyläiseltä, vaan myös näyttää siltä.

Tomi Nordlundin vetämä Men on the Moon plays R.E.M. vie kuulijat puolestaan pieneen Ateenan kaupunkiin Yhdysvaltain Georgiaan. Siellä vuonna 1980 perustettu R.E.M. suolsi ilmoille mm. hitit Losing My Religion, Shiny Happy People ja Everybody Hurts. Men on the Moon -yhtye sukeltaa rohkeasti näihin ikuisiin pophelmiin, ja tunnelma on parhaimmillaan jopa harras.

Laulaja Janis Joplinin ainutlaatuinen valkoisen naisen blues vaatii tulkitsijaltaan paljon. Tämän riskin Tampere Tribute Festivalilla ottaa tamperelainen Noora Louhimo, jonka vahva ja karhea ääni on onneksi kuin tehty joplinmaiseen eläytymiseen. On aika mennä juurevan rockin ja vapaan rakkauden ajan ytimeen: Piece of My Heart, Try, Ball and Chain ja Mercedes Benz vievät kuulijat tilaan, jossa suitsuke tuoksuu, kukat kukkivat ja hiuksia ei leikata.

Tampere Tribute Festival
pe 30.9.2016 Tampere
Tullikamarin Pakkahuone & Klubi

Liput alk. 35,50 e (ennakko Tiketti & Lippupiste, alkaen to 19.5.2016)

www.letzzep.com
www.pulse-band.net
www.ghostofbruce.net
www.facebook.com/menonthemoonplaysrem
www.tullikamari.net
www.nem.fi