STOP THE PRESS!

Ratchet & Clank

Ratchet & ClankKehittäjä: Insomniac Games
Julkaisija: Sony Computer Entertainment
Arvio: 4/5

Kaksi PlayStationin suurta sankaria ovat jälleen täällä! Ratchet & Clankin paluuta olemmekin saaneet odottaa jo tovin, sillä neljännen sukupolven ”pleikkari” on ehtinyt olemaan jo parisen vuotta markkinoilla ja edellisestä pelistä on kulunut lähes yhden sukupolven verran. Mutta mikäpäs tässä vanhalla fanilla oikeastaan olleessa, kun vanhat tutut saapuvat kehiin tähän päivään päivitettyinä.

Vankilaan sijoitettu kapteeni Qwark toimii pelissä tarinankertojana – tai oikeammin muistelee vähän yksityiskohtia vääristellenkin. Kyseessä on myös se sama tyyppi, jonka joukkoihin lahjakas Ratchet pyrkii erilaisten tehtävien kautta. Edetessään Ratchet kohtaa romuisen robotti Clankin, jonka kanssa hän jatkaa pelastamaan maailmaa isolta tuholta.

Ratchet & Clank ei edes pitkän odotuksen jälkeen petä pelikansaa, sillä luvassa on tasokasta tasohyppelyä kohtuullisen hyvällä juonella varustettuna. Tätä voi hyvällä syyllä kutsua kunnon rebootiksi, sillä kokonaisuus muistuttaa omalla tavallaan alkuperäistä peliä, vaikka vuosien jälkeen visuaalinen puoli onkin entistä elokuvamaisempi ja viittauksia äskettäin valmistuneeseen Ratchet & Clank -animaatioelokuvaan löytyy. Pelaaja voi valita vaikeusasteensa, joten haastavamman pelaamisen ystäville on tarjolla enemmän kiemuroita. Jos haluaa päästä helpommalla eikä takoa päätänsä seinään, tarjolla on suhteellisen helppokin taso. Ratchet & Clank tarjoaa näin ollen laadukasta peliviihdettä kaikenikäsille.

Jukka L. Savolainen for smackthejack.net

Photo’s Copyright by Sony Computer Entertainment, 2015