STOP THE PRESS!

Järven tarina saa kansainvälisen ensi-iltansa Shanghain elokuvajuhlilla kesäkuussa

Marko Röhrin ja Kim Saarniluodon ohjaama Järven tarina on kutsuttu 19. Shanghain kansainvälisille elokuvajuhlille ja se esitetään osana virallista ohjelmistoa dokumenttielokuvien Spectrum -sarjassa kesäkuussa, ensimmäisenä suomalaisena dokumenttielokuvana Shanghain festivaaleilla.

”Shanghain elokuvafestivaali on täydellinen paikka Järven tarinan festivaalikerroksen avaukseksi! Pääsemme pitämään kansainvälisen ensi-illan yhdellä maailman suurimmista festivaaleista. Elokuvan myynti maailmalla on alkanut ja tärkeistä alueista mm. Saksan ja Ranskan levityksestä on jo sovittu. Neuvottelemme parhaillaan levityksestä Kiinaan ja siksi  juuri Shanghain festivaali ja tämä ajoitus ovat  parasta mitä voin kuvitella!”  kertoo Järven tarinan tuottaja Marko Röhr MRP Matila Röhr Productions Oy –tuotantoyhtiöstä.

Vuodesta 1993 lähtien järjestetty Shanghain kansainvälinen elokuvafestivaali (SIFF) on ainoa Kansainvälisen elokuvatuottajien liiton hyväksymä kilpasarjan sisältävä elokuvajuhla Kiinassa.

Kiinan elokuva-alan nopean kehityksen ja elokuvateollisuuden kansainvälistymistrendin vauhdittamana SIFF
 tarjoaa palkintojen, markkinoiden, foorumien ja näytösten kautta kansainvälisen kosketuspinnan ja edistää näin Kiinan elokuva-alan kehitystä sekä Kiinan ja muiden maiden elokuva-alojen välistä vaihtoa ja yhteistyötä.

Viime vuosina Kiinan talouden vahvistumisen ja maan kansainvälisen aseman kehityksen ansiosta kiinalaiset elokuvat ovat herättäneet yhä enemmän huomiota ympäri maailmaa, joten joka vuosi kesäkuussa järjestettävällä Shanghain elokuvafestivaalilla onkin nähty paljon ympäri maailmaa tulevia elokuvantekijöitä, joiden kiinnostavuus, kansainvälinen painoarvo ja mahdollisuus vaikuttaa moninaiseen elokuvakulttuuriin ja elokuva-alan kehitykseen on saanut osakseen tunnustusta niin alan sisällä kuin ulkopuolellakin.

Festivaalin pääsarja ja sen Golden Goblet -palkinto, joka annetaan parhaalle kansainväliselle elokuvalle, heijastaa sitä, miten ammattimainen, korkeatasoinen ja vaikutusvaltainen Shanghain elokuvafestivaalista on tullut.

Viime vuonna ohjelmistoon otettiin myös parhaan dokumenttielokuvan ja parhaan animaation sarjat.

Tänä vuonna juryn puheenjohtajaksi on kutsuttu  Emir Kusturica. Hän on serbialainen elokuvaohjaaja, joka on yksi harvoista Kultaisen palmun Cannesin elokuvajuhlilla kaksi kertaa voittaneista ohjaajista (elokuvista Isä on työmatkalla ja Underground).

Viime vuonna Krista Kosonen palkittiin Shanghaissa parhaana naisnäyttelijänä roolistaan elokuvassa Kätilö.

* * *

 Järven tarina luontodokumenttielokuvaa esitetään Suomessa nyt 19. viikkoa 17 valkokankaalla, katsojasaldo oli sunnuntaihin 22.5. mennessä 173 253 katsojaa.

20. viikko elokuvateattereissa alkaa perjantaina 27.5.2016.