STOP THE PRESS!

Poets of the Fallilta uusi levy ja Helsingin Jäähallista alkava kiertue

Poets of the Fall”Clearview on kuin suudelma ja isku kasvoille” – Huipputuottaja mukana uudella albumilla

Katso uutiset Markon sanoin täältähttps://www.youtube.com/watch?v=SxFcAUWYwJE&feature=youtu.be

Suomalaisen rockyhtyeen Poets of the Fallin seitsemäs albumi Clearview julkaistaan syyskuun 30. päivä. Syksyllä bändi aloittaa yli 15 maata kattavan kiertueen. Lipunmyynti alkaa 30.5. klo 9. Kuusihenkinen yhtye on myynyt kotimaassaan kultaa ja platinaa. Clearview’lle he halusivat ottaa ensimmäistä kertaa ulkopuolisen tuottajan, Kent-yhtyeen tuottajana tunnetuksi tulleen Stefan Bomanin.

Yhtyeen laulaja Marko Saaresto myöntää, että tuottajan tuore näkemys on helpottanut uuden levyn luomista. ”Yhteistyö on sujunut kivuttomasti. Olemme riidelleet paljon vähemmän kuin yleensä levyä tehtäessä!”, Saaresto naurahtaa. Boman on jalostanut ideoita ja inspiroinut yhtyeen jäseniä valtavan kokemuksensa ja vahvan näkemyksensä kautta. ”Hyvin harvat bändit tuottavat ja miksaavat omat levynsä niin kuin me olemme tehneet. Nyt olen voinut keskittyä enemmän biisintekoon”, kosketinsoittaja Markus ”Captain” Kaarlonen sanoo.  Vaikka aikataulu on tiukka, rauhallisen ruotsalaistuottajan otsasuonet eivät pullistele. ”Yhteistyömme on ollut hämmästyttävän helppoa. Tuntuu kuin olisimme tunteneet toisemme aina”, Boman sanoo ja bändin jäsenet allekirjoittavat saman.

Poets of the Fall tunnetaan vahvoista, elämänmakuisista biiseistään. Clearview’n kappaleet kertovat siitä miten totuus muuttuu näkökulman mukaan. Synkkien tarinoiden kanssa vuorottelevat toivoa antavat, nostattavat sanoitukset. ”Clearview’ssa on rosoa ja herkkyyttä, se on kuin suudelma ja isku kasvoille”, Boman kuvailee levyn soundia. Ensimmäinen single Drama for Life julkaistaan 5.8.

Aiempien levyjen videoilla on liikuttu scifi- ja fantasiamaailmassa. Clearview’n visuaalisuus on nimensä mukaisesti selkeämpi, kiinni reaalimaailmassa. ”Minun ei tarvitse enää pukea klovnin asua päälleni vaan voi olla oma itseni. Fanit tuntuvat pitävän siitä myös”, Saaresto kertoo.

Poets of the Fallilla on uskollinen ihailijakunta, johon kuuluu Facebookissa puoli miljoonaa jäsentä ympäri maailman. Stadionin kokoiset keikat myydään nopeasti loppuun Intiassa sekä Venäjällä. Viime vuonna yhtye onnistui lyömään läpi Ison-Britannian markkinoille. Syksyllä alkava maailmankiertue vie bändin yli 15 maahan ja jatkuu läpi vuoden 2017.

Yhtyeen manageri Nina Taylor kertoo Meet & Greet -vip-lippujen myyvän loppuun muutamassa tunnissa. ”Kutsun Clearview’tä uudeksi sivuksi Poets of the Fallin uralla. Nimekkään tuottajan palkkaaminen on osa sitä. Uudistamme myös yhtyeen nettisivut ja logon”, Taylor sanoo.

Uudistuksista huolimatta Poets of the Fall pitää kiinni omasta tyylistään. ”Sanoituksissani on aina kyse toivon valamisesta, jonkinlaisesta self helpistä, en vain voi sille mitään”, Saaresto sanoo.

###

Auttamisen halu kuuluu Saareston elämään muutenkin. Hän valmistui jokin aika sitten akupunktiohoitajaksi ja opiskelee parhaillaan ratkaisukeskeisessä lyhytterapiakoulutuksessa.

”Musiikki on hyvin kokonaisvaltaista työtä. Pidän päästäni ja luovuudestani huolta siten, että minulla on muitakin projekteja.”

Helsingin Jäähallista alkava kiertue on kooltaan ja tuotannoltaan isoin mitä yhtye on koskaan tehnyt. Kiertue jatkuu Helsingin jälkeen Tampereen Pakkahuoneelle, Turun Logomoon ja Oulun Areenaan.

Kiertuepäivämäärät ovat:

30.9. Helsinki, Jäähalli/Blackbox
1.10. Tampere, Pakkahuone
5.10. Turku, Logomo
7.10. Oulu, Oulu Areena

Koko kiertueen tiedot: www.poetsofthefall.com
Kiertueaikataulu (päivitetään): www.poetsofthefall.com/tourdates