STOP THE PRESS!

Tulen morsian -elokuvan traileri on julkaistu

Tulen morsianAhvenanmaalla viime vuonna kuvatun Tulen morsian -elokuvan traileri on nyt valmis. Tositapahtumiin perustuva Tulen morsian sijoittuu vuoden 1666 Ahvenanmaalle – hetkeen ennen Skandinavian historian kattavimpia noitavainoja. Yhteensä 16 naista tuomittiin paholaisen kätyreinä ja 7 heistä teloitettiin.  Elokuvan on ohjannut Saara Cantell ja käsikirjoituksesta vastaavat Saara Cantell sekä Leena Virtanen. Tulen morsiamen näyttelijäkaartissa on tunnettuja nimiä niin Suomesta kuin Ruotsistakin. Periferia Productionsin Markku Flinkin tuottaman elokuvan ensi-ilta on 9.9.2016.

”Halusin kertoa tarinan syyllisyydestä ja sovituksesta. Siitä, miten intohimo saa impulsiivisen nuoren ihmisen tekemään hirveän teon. Ja miten mahdotonta sen hyvittäminen voi olla.Sijoitin tarina vuoteen 1666, Ahvenanmaan kiehtoviin, kauheisiin noitavainoihin.  Eli tilanteeseen, jolloin uhmakkaan valheen seuraukset ovat mahdollisimman kohtalokkaat.Tulen morsiamessa noitaoikeudenkäynnit käynnistävä tuomari uskoo lujasti toimivansa oikein ja että jalo päämäärä pyhittää keinot. Yhtymäkohdat meidän aikaamme ovat, valitettavasti, monin paikoin ilmeiset. Synkistä ja hurjistakin käänteistään huolimatta tämä on loppujen lopuksi tarina ystävyydestä ja anteeksiannosta. Tulen morsian on myös elokuva nuoruudesta – ensimmäisen hullaantumisen huumasta ja seksuaalisuuteen heräämisen ihanuudesta.” kommentoi ohjaaja Saara Cantell elokuvaa.

Elokuvan pääosassa nähdään Tuulia Eloranta. Rooli on Elorannan ensimmäinen elokuvapääosa. Aikaisemmin hän on esiintynyt mm. elokuvissa Tähtitaivas talon yllä (2012) ja Risto Räppääjä ja polkupyörävaras (2010). Annan intohimon kohdetta, naimisissa olevaa Eliasta, esittää Lauri Tanskanen, joka on nähty mm. elokuvissa Viikossa aikuiseksi (2015) ja Tähtitaivas talon yllä (2012).

Noitaoikeudenkäyntejä johtavana tuomari Psilanderina nähdään ruotsalainen Magnus Krepper, joka muistetaan mm. Millennium-trilogian elokuvasovituksista (2009) ja TV-sarjasta Silta. Eliaksen vaimoa Rakelia esittää suomalais-islantilainen Elin Pettersdottir (mm. Tähtitaivas talon yllä ja Unna ja Nuuk). Kirkkoherrana nähdään ruotsalainen Claes Malmberg (mm. TV-sarja Pyhiinvaeltajan kuolema ja Kalle Mestarietsivä –elokuvat).

Muissa keskeisissä rooleissa nähdään Kaija Pakarinen, Johanna af Schultén, Antti Reini, Maria Sid ja Pirkko Hämäläinen.

Tulen morsian on kansainvälinen yhteistuotanto Suomen, Ruotsin, Norjan ja Latvian kesken. Elokuvassa puhutaan suomea ja ruotsia.

Synopsis:

Tositapahtumiin perustuva TULEN MORSIAN kertoo rohkean ja omapäisen nuoren naisen, Annan (Tuulia Eloranta), tarinan vuoden 1666 Ahvenanmaalla.

Kätilö Valpurin (Kaija Pakarinen) kasvattityttärenä hänestä koulutetaan kylän seuraavaa parantajaa. Anna päättää kuitenkin ottaa piian pestin uuden kihlakunnantuomari Psilanderin (Magnus Krepper) palveluksessa. Psilander on saanut tehtäväkseen puhdistaa Ahvenanmaa pakanallisista tavoista ja mustasta magiasta lopullisesti. Myrskyn silmään joutuu Valpurin lisäksi Anna.

Nuorella Annalla on palava halu löytää tosi rakkaus. Hän päättää rakastua jo naimisissa olevaan Eliakseen (Lauri Tanskanen), mutta miehen intohimo sammuu nopeasti. Yksin jätetty Anna päätyy mustasukkaisuudessaan ilmiantamaan Eliaksen vaimon, Rakelin (Elin Pettersdottir), noitana. Kaikkiaan 16 naista vangitaan epäiltynä liitosta paholaisen kanssa, heidän joukossaan Annan ilmiantama Rakel. Tästä alkaa Annan yksinäinen taistelu hirveän tekonsa sovittamiseksi.