STOP THE PRESS!

Vuoden 2016 Kesäkumibiisin video on julkaistu

YleX:n ja Sony Musicin yhteistyössä tekemän Kesäkumibiisin video on juuri julkaistu. Videolla esiintyvät Tungevaag & Raabanin ja VENIORin lisäksi YleX:n radiojuontajia erinäisissä rooleissa.

Kesäkumibiisi 2016YleX:n ja Väestöliiton vuosittaisen Kesäkumikampanjan virallinen Kesäkumibiisi tekee tänä vuonna historiaa biisin esittäjän ollessa ulkomainen artisti, ensimmäistä kertaa kampanjan historiassa. Biisin tekijöinä ovat ruotsalais-norjalainen DJ-duo Tungevaag & Raaban sekä suomalainen nuori poptähti VENIOR, joten kappaleella kuullaan todellista pohjoismaista yhteistyötä.

Ruotsalais-norjalaisen DJ-duon Tungevaag & Raaban muodostavat Martin Tungevaag ja Robbin Söderlund. DJ-kaksikko nousi listojen kärkeen ympäri maailmaa hitillään Samsara (feat. Emila). Suomessa Samsara nousi listojen kärkeen niin radioissa kuin Spotifyssa ja on kerännyt jo lähes kahdeksan miljoonaa streamia. Samsaran jälkeen DJ-kaksikon hitit ova jatkaneet voittokulkuaan ja Parade, Russian Roulette sekä Wolf ovat yhteensä saaneet pelkästään Suomessa huikeat 20 miljoonaa streamia. Kansainvälisesti Samsara –hitillä on lähes 80 miljoonaa striimiä Spotifyssa.

Tungevaag & Raaban nauttivat erityistä suosiota Suomessa ja siksi Kesäkumibiisin tekeminen oli duolle herkullinen tilaisuus. ”Oli selvää, että tämä pitää tehdä. Emme olleet tehneet aiemmin valmiiseen kampanjaan biisiä – etenkään sellaiseen, joka on tehty kondomin ympärille, mutta tämä oli hauskaa”, Martin Tungevaag kertoo YleX:lle.

Tämän hetken kovimpiin kotimaisiin lupauksiin kuuluva VENIOR on 21-vuotias laulaja/lauluntekijä/tuottaja, joka on syntynyt Suomessa, mutta asuu ja tekee musiikkia tällä hetkellä Lontoossa ja Tukholmassa. VENIOR on mukana Ruotsin Spotifyn Spotlight on 2016 -kampanjassa, johon Spotify on valinnut artisteja, joiden he uskovat tekevän läpimurron tänä vuonna. VENIOR on kampanjan ainoa suomalaisartisti ja samalla ensimmäinen suomalainen, joka arvostetulle listalle on valittu. Aiempien vuosien Spotlight-listalla olleita artisteja ovat mm. Kygo, Hozier, James Bay, Tove Lo ja Seinabo Sey. Myös YleX uskoo VENIORin breikkaamiseen, sillä YleX:n musiikkitoimitus valitsi hänet ”YleX Läpimurto 2016” -palkinnon voittajaksi.

On todella hauskaa olla mukana tällaisessa proggiksessa missä saa tehdä yhteistyötä genrerajojen yli ja artistien kanssa jotka tekee erilaista musaa kuin minä. Tämä on myös hyvä ja tärkeä kampanja joten kivaa olla mukana siinä”, kertoo VENIOR.

Tänä vuonna jo 21. kertaa järjestettävä Kesäkumikampanja kertoo nuorille kondomin käytön tärkeydestä.

Kesäkumikampanjaa ovat mukana toteuttamassa YleX, Suomen Punainen Risti, Väestöliitto, Syöpäjärjestöt ja Sotilaskotiliitto. Sosiaali- ja terveysministeriö tukee kampanjaa.

Kampanjaan kuuluvien Kesäkumien jako käynnistyy 4. kesäkuuta YleXPopissa Lahdessa, jossa esiintyvät myös vuoden 2016 Kesäkumiartistit Tungevaag & Raaban sekä Venior. Tapahtumassa kuullaan myös ensimmäistä kertaa livenä Kesäkumibiisi.  YleXPopin lisäksi Kesäkumikampanja on mukana Ruisrockissa, Weekend Festivalilla ja Blockfesteillä, joissa Kesäkumin sanomaa levittävät YleX sekä Suomen Punaisen Ristin koulutetut vapaaehtoiset. Festareilla tavataan ja keskustellaan kymmenien tuhansien nuorten kanssa turvallisesta seksistä ja kondomin käytöstä.

KATSO VIDEO TÄSTÄ